Σειρές που γεμίζουν υπέροχα τα Αυγουστιάτικα βράδια

Σκανδιναβικά νουάρ, δικαστικά θρίλερ, τηλεοπτικές σπαζοκεφαλιές και λαβκραφτικός τρόμος γεμίζουν ιδανικά τα βράδια του Αυγούστου.
Σειρές που γεμίζουν υπέροχα τα Αυγουστιάτικα βράδια

Η άδεια τελείωσε, οι διακοπές – μάλλον – το ίδιο, και τα μπαρ θα κλείνουν νωρίς. Τι άλλες αφορμές θα μπορούσαμε να θέλουμε για να λιώσουμε σπίτι μόνοι ή με παρέα απολαμβάνοντας συναρπαστικές σειρές;

Ιδού μερικές προτάσεις για τα αυγουστιάτικα βράδια.

Lovecraft Country – ΗΒΟ



Ολόφρεσκο και πολλά υποσχόμενο (μετρά μόλις ένα επεισόδιο), το νέο σήριαλ σε παραγωγή Jordan Peele (Τρέξε!) και J. J. Abrams συνδυάζει το τρομακτικό σύμπαν του Λάβκραφτ με τον ρεαλιστικό τρόμο του ρατσισμού και του σεξισμού στην Αμερική των 50s. Οι ερμηνείες από το σύνολο του καστ είναι εξαιρετικές, ενώ κάθε επεισόδιο παίρνει αναφορές και από ένα διαφορετικό κινηματογραφικό είδος τρόμου.

The Twelve -  Netflix



Η Frie Palmers κατηγορείται για τη δολοφονία της καλύτερης της φίλης και της κόρης της σε αυτή τη νέα βέλγικη σειρά του Netflix, η οποία σε αντίθεση με άλλες σειρές της… σειράς, δεν ασχολείται τόσο με το «ποιος το έκανε», αλλά παρακολουθεί τις ιστορίες και τις ζωές των 12 ενόρκων της δίκης. Πρωτότυπη ιδέα, η οποία υλοποιείται υποδειγματικά, με πολύ καλές ερμηνείες, αρκετές ανατροπές και γενναίες δόσεις ρεαλισμού, μιας και οι δημιουργοί της συμβουλεύτηκαν πραγματικούς ενόρκους για να αποδώσουν όσο πιο πιστά γίνεται τη ψυχοσύνθεσή τους.

Dark-  Netflix



Η μοναδική στο είδος της γερμανική σειρά του Netflix κλείνει (;) τον κύκλο της με μια τρίτη σεζόν, η οποία μας συστήνει πια έναν νέο κόσμο, ακόμα πιο χαώδη. Αν η σειρά δεν σας λέει τίποτα, τότε σας ζηλεύουμε, αφού έχετε τη μοναδική ευκαιρία να δείτε και τις τρεις σεζόν μονορούφι, χωρίς να ψάχνεστε στην άβυσσο των χρονικών «μπρος πίσω» προσπαθώντας να θυμηθείτε ποιος είναι ποιος και το σημαντικότερο ποιος είναι πού χρονικά. Αν πάλι είδατε τις προηγούμενες δύο σεζόν, τότε οφείλετε να δείτε και αυτή μιας και είναι το ίδιο καλογραμμένη, χαοτική και συναρπαστική.

The Valhalla Murders – Netflix



Κάπου στον παγωμένο σκανδιναβικό βορρά, δύο αστυνομικοί, ο Arnar και η Kata αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν μια υπόθεση πολλαπλών φόνων, οι οποίοι συνδέονται με γεγονότα που συνέβησαν αρκετές δεκαετίες πίσω. Βραδυφλεγής και σκοτεινή – μεταφορικά και κυριολεκτικά – αυτή η νουάρ σειρά είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές νύχτες του Αυγούστου και χωρίς να εντυπωσιάζει κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέσα από διαδοχικές αποκαλύψεις μέχρι την λυτρωτική επίλυση της υπόθεσης.

Absentia- Amazon Prime Video



Η πράκτορας του FBI Emily καταδιώκει έναν από τους πιο γνωστούς κατά συρροήν δολοφόνους της Βοστώνης, μέχρι τη στιγμή που τα ίχνη της χάνονται και θεωρείται πλέον νεκρή. Έξι χρόνια μετά βρίσκεται μετά βίας ζωντανή σε μια καλύβα, χωρίς ανάμνηση των τελευταίων ετών. Από την πρώτη μέχρι την (τρέχουσα) τρίτη σεζόν, η σειρά μας βάζει αμέσως στο μυστηριώδες κλίμα της, συνδυάζοντας αστυνομικό και ψυχολογικό θρίλερ και δίνοντας σημαίνουσα βαρύτητα στην ανάπτυξη των χαρακτήρων, χωρίς να αμελεί να μας δώσει γενναίες ποσότητες δράσης.

The Outsider – ΗΒΟ



Ένα αγόρι δολοφονείται βάναυσα και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία αλλά και οι καταθέσεις μαρτύρων, ενοχοποιούν έναν υπεράνω υποψίας προπονητή μπέιζμπολ, παντρεμένο με δύο παιδιά. Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Στήβεν Κινγκ, το Outsider έχει όλα τα εχέγγυα μιας παραγωγής του ΗΒΟ: άψογες ερμηνείες, σφιχτοδεμένη σκηνοθεσία, καλοδουλεμένο σενάριο και μια σεζόν όλη κι όλη για να δείτε μονορούφι – πιθανότατα μέσα σε ένα και μόνο αυγουστιάτικο βράδυ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v