5 επεισόδια Black Mirror πιο εφιαλτικά από όσα ζούμε

Η σειρά του Τσάρλι Μπούκερ μας έκανε να νιώσουμε πολλές φορές άβολα, όμως αυτά τα πέντε επεισόδια θα τα θυμόμαστε για καιρό.
5 επεισόδια Black Mirror πιο εφιαλτικά από όσα ζούμε

Ξεκίνησε από την βρετανική τηλεόραση, όμως δεν άργησε να «μαυρίσει» το Netflix. Το Black Mirror είναι από εκείνες τις σειρές – ίσως η μοναδική στο είδος της- που σε αφήνουν με μια περίεργη αίσθηση στο στομάχι μετά από κάθε επεισόδιο.

Κάποια είναι μέτρια, κάποια άλλα σε σοκάρουν πραγματικά. Ε, τα παρακάτω πέντε είναι τόσο δυστοπικά και νοσηρά που θα σε κάνουν να πεις «πάλι καλά να λέμε».



White Bear (Σεζόν 2, Επεισόδιο 2)

Είναι το πιο νοσηρό επεισόδιο της σειράς; Κατά την ταπεινή μας γνώμη, ναι. Μια γυναίκα ξυπνάει στο κρεβάτι της και συνειδητοποιεί πως όλος ο κόσμος την καταγράφει με την κάμερα του κινητού. Και αν νόμιζες πως το κόνσεπτ εδώ είναι η αλλοτρίωση που επιφέρει στις σχέσεις μας η τεχνολογία, τότε σφάλλεις. Στην τρίτη πράξη του εφιαλτικού αυτού επεισοδίου η πραγματική αλήθεια αποκαλύπτεται και ανατριχίλες διαπερνούν την σπονδυλική σου στήλη.



Fifteen Million Merits (Σεζόν 1, Επεισόδιο 2)

Ακόμα ένα κλασικό επεισόδιο, ίσως από τα καλύτερα της σειράς (πρώτη σεζόν γαρ), το οποίο αποτυπώνει με τον πλέον ζοφερό τρόπο ένα δυστοπικό ταξικό μέλλον, στο οποίο οι άνθρωποι αναγκάζονται να κάνουν πετάλι σε δωμάτια για να κερδίσουν χρήματα έχοντας απέναντί τους μόνο τεράστιες οθόνες. Κανένα παράθυρο στον έξω κόσμο, καμία ελπίδα, κανένα χρώμα, μόνο εκείνο που εκπέμπουν οι οθόνες. Το απαισιόδοξο όσο και εφιαλτικό τέλος του επεισοδίου, βάζει ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες για λύτρωση.



Nosedive (Σεζόν 3, Επεισόδιο 1)

O καλύτερος τρόπος να περιγραφεί αυτό το επεισόδιο είναι «ένας social media εφιάλτης, βαμμένος με παστέλ χρώματα». Όλη η θλιβερή πραγματικότητα των likes και των λουστραρισμένων φωτογραφιών και ανθρώπων των social πετιέται στην μούρη σου σαν απόβλητα οχετού, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην σενιαρισμένη στην πένα πρωταγωνίστρια. Και εδώ, το φινάλε είναι ακριβώς αυτό που (δεν) περίμενες από μια σειρά που δεν χαρίζεται σε κανέναν θεατή.



Hated in the Nation (Σεζόν 3, Επεισόδιο 6)

Το φινάλε της τρίτης σεζόν μπορεί να είναι μεγάλο σε διάρκεια, όμως αποτελεί ένα από τα πιο στιβαρά της σειράς. Μια ομάδα αστυνομικών προσπαθεί να βγάλει άκρη με μια σειρά γκροτέσκων δολοφονιών οι οποίες γίνονται από ρομποτικές μέλισσες, οι οποίες φτιάχτηκαν για να καλύψουν την μείωση του πληθυσμού των κανονικών μελισσών. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα – φυσικά – μιας και στη φάση μπαίνει και ένα viral παιχνίδι μέσω Τwitter, στο οποίο οι παίκτες καλούνται να επιλέξουν το επόμενο θύμα των φονικών μελισσών.



White Christmas (Χριστουγεννιάτικο Σπέσιαλ)

Τι και αν είναι Χριστούγεννα; Ο δημιουργός Τσάρλι Μπούκερ θα φροντίσει να μας γεμίσει την ψυχούλα μαυρίλα. Τρεις μικρο-ιστορίες, η καθεμία με το δικό της δυστοπικό και τρομακτικό χαρακτήρα, ενώνονται εφιαλτικά σε ένα κεντρικό στόρι, το οποίο οδεύει σε ένα ανατριχιαστικό φινάλε από εκείνα που δύσκολα σου φεύγουν από το μυαλό. Είπαμε παραπάνω πως το White Bear είναι το πιο νοσηρό επεισόδιο της σειράς; Ε, αναθεωρούμε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v