5 νέες και 5 παλιές σειρές για το καλοκαίρι

Δέκα προτάσεις για σειρές έχουμε για αυτό το καλοκαίρι, και μας βλέπουμε να μην βγαίνουμε απ’ το σπίτι…
Τα παλιά τα χρόνια, η τηλεόραση έκανε διάλειμμα το καλοκαίρι. Οι νέες παραγωγές σταματούσαν, οι τηλεθεατές αρκούνταν σε επαναλήψεις και στο να έχουν προσωπική ζωή. Αυτό πλέον είναι αδύνατο, μιας και ζούμε επίσημα στην Χρυσή Εποχή της Τηλεόρασης (μετάφραση: στην Εποχή του Τηλεοπτικού Κορεσμού). Και μέσα σ’ αυτή την χρυσή εποχή, διαλέξαμε πέντε νέες και πέντε σειρές που επιστρέφουν με νέα σεζόν για αυτό το καλοκαίρι.

Επειδή ποιος χρειάζεται παραλία, όταν έχεις δέκα σειρές να δεις;

Sharp Objects

Από το πολύ επιτυχημένο βιβλίο της Τζίλιαν Φλιν (που έχει γράψει και το Gone Girl), με παραγωγή HBO, με πρωταγωνίστρια την μόνιμα υποψήφια για Όσκαρ Έιμι Άνταμς και σκηνοθεσία από τον Ζαν-Μαρκ Βαλέ, τα Αιχμηρά Αντικείμενα ίσως και να γίνουν το νέο Big Little Lies. Μια δημοσιογράφος επιστρέφει στην πόλη της για να ερευνήσει τους φόνους δύο κοριτσιών, και παλιά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια. Θα είμαστε ειλικρινείς, δεν μας νοιάζει πόσο (ποιοτική) Δημουλίδου ακούγεται η πλοκή, θα βλέπαμε οτιδήποτε περιέχει την Έιμι Άνταμς. Πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου.

Dietland

Υπέρβαρη δημοσιογράφος έχει σιχαθεί να κάνει τις χαμαλοδουλειές της πανέμορφης, κρυστάλλινης αφεντικίνας της. Ομάδα εξτρεμιστριών πλησιάζει την δημοσιογράφο, και την μπλέκει σε μια ιστορία με πολλούς φόνους, και όλα αυτά με φόντο την μανία των αμερικανών για την εικόνα του σώματος. Ακούγεται παρανοϊκό, αλλά δουλεύει λόγω του εκπληκτικού καστ και γραψίματος. Και είναι σειρά του AMC, που μας έχει δώσει εξίσου σκοτεινά αριστουργήματα, όπως το Breaking Bad. Έχει ξεκινήσει από τις 4 Ιουνίου.

Castle Rock

Φιλόδοξη παραγωγή του Hulu, που προσπαθεί να συνδέσει χαρακτήρες και ιστορίες του Στίβεν Κινγκ που διαδραματίζονται στο Castle Rock, ένα από τα πιο λατρεμένα του σκηνικά. Το Hulu δεν έχει αποκαλύψει πολλές πληροφορίες για το τι ακριβώς θα γίνεται σε αυτή τη σειρά, άρα θα πρέπει να περιμένουμε την τριπλή του πρεμιέρα στις 25 Ιουλίου. Αλλά αυτό που μας τραβάει περισσότερο είναι η παρουσία της Σίσι Σπέισεκ, της ορίτζιναλ Κάρι από τα 70s.

Disenchantment

Νέο καρτούν στο Netflix, που μας έχει συνηθίσει σε φανταστικές παραγωγές στο adult animation. Θα διαδραματίζεται σε μια χώρα μαγική, και πρωταγωνίστρια είναι μια αλκοολική πριγκίπισσα. Είναι δημιουργία του Ματ Γκρόνιγκ, στον οποίο οφείλουμε τους Simpsons και το Futurama, οπότε έχουμε ενθουσιαστεί και περιμένουμε πώς και πώς να πάει 17 Αυγούστου και να βγει ολόκληρη η πρώτη σεζόν.

Jack Ryan

Νέα σειρά δράσης από το Amazon, με τον γνωστό πράκτορα της CIA (που έχει παιχτεί κινηματογραφικά από Σον Κόνερι και Χάρισον Φορντ). Ξέρουμε ότι θα πάρουμε δύο σεζόν, μιας και η εταιρία-κολοσσός πιστεύει πολύ στην σειρά, όπως και στον πρωταγωνιστή της, Τζον Κραζίνσκι, που πραγματικά δεν θα μπορούσε να περνάει καλύτερη χρονιά, έχοντας σκηνοθετήσει ίσως το καλύτερο φετινό θρίλερ, A Quiet Place.

Και πέντε σειρές που επιστρέφουν φέτος το καλοκαίρι και σας τις διαλέξαμε με προσοχή…

Luke Cage

Οι σειρές που προέκυψαν από την συνεργασία Netflix-Marvel έχουν διχάσει τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Ο αλεξίσφαιρος Luke Cage, όμως, τα πήγε εξαιρετικά με κοινό και κριτικούς, και επιστρέφει με δεύτερη σεζόν γεμάτη δράση, έξυπνα κρυμμένα κοινωνικά μηνύματα και (το πιο σημαντικό) μια σωστή υπόθεση για τον πιο “αυτός γιατί είπαμε υπάρχει;” από τους Defenders, τον Iron Fist. Έχει ήδη βγει, και οι δύο σεζόν του είναι διαθέσιμες στο Netflix.

Preacher

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η μεταφορά ενός από τα πιο αναρχικά, βίαια και wtf κόμικς των 90s θα έμπαινε αισίως στην τρίτη της σεζόν; Σίγουρα όσοι άντεξαν την άνιση πρώτη σεζόν και ακολούθησαν την εκπληκτική δεύτερη. Ο Τζέσι, ο πιο βλάσφημος παπάς στην ιστορία της τέχνης, έχει επιστρέψει από τις 24 Ιουνίου στο AMC.

Orange is the new black

Έκτη σεζόν, μετά από μία πέμπτη που δίχασε τους πάντες—ο συγκεκριμένος συντάκτης την κατατάσσει ως μακράν την αγαπημένη του σεζόν της σειράς, πάντως. Η κατάληψη των κρατουμένων στο Λίτσφιλντ έχει λήξει, και πλέον όλες οι αγαπημένες μας κρατούμενες οδηγούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Το Netflix δείχνει ακόμα μεγαλύτερη μυστικοπάθεια απ’ ό,τι συνήθως, άρα περιμένουμε με αγωνία να έρθει η 27η Ιουλίου. Και γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει τουλάχιστον και έβδομη σεζόν, άρα η μανία μας γι’ αυτές τις κουλ εγκληματίες δεν πρόκειται να φύγει σύντομα.

The Sinner

Η σειρά που εξέπληξε κοινό και κριτικούς πέρσι (κυρίως με το γεγονός ότι ήταν μια πολύ καλή σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε η Τζέσικα Μπιλ) επιστρέφει με διαφορετική ιστορία την 1η Αυγούστου. Θα είναι σκοτεινή, θα έχει ανατροπές, αλλά αυτό που ειλικρινά μας έχει κάνει να μην μπορούμε να περιμένουμε είναι πως αυτή τη φορά πρωταγωνιστεί η Κάρι Κουν, που στα τελευταία τρία χρόνια κουβάλησε δύο σειράρες στην πλάτη της (The Leftovers, Fargo) και χρειάζεται επειγόντως να παίζει σε κάθε σειρά που φτιάχνεται και να κερδίζει όλα τα βραβεία.

Casual

Η μικρή σειρά του Hulu που δεν εκτιμήθηκε όσο έπρεπε φτάνει στο τέλος της, με όλα τα επεισόδια να βγαίνουν ταυτόχρονα στις 31 Ιουλίου. Το Casual έχει να κάνει με την ταραχώδη ζωή μιας χωρισμένης μητέρας, του ρεμαλιού αδερφού της και της ακόμα-πιο-ρεμάλι-αλλά-χαριτωμένης κόρης της. Είναι ο ορισμός του white people problems, άρα αν ψάχνετε κάτι για να περάσετε την ώρα σας γελώντας χαιρέκακα, είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Αλήθεια λέμε, και η σειρά θέλει να γελάσεις χαιρέκακα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v