Οι καλύτερες σειρές του 2019

Αυτές οι πέντε σειρές κατάφεραν να είναι ό,τι καλύτερο είδαμε φέτος στις οθόνες μας, και περιμένουμε πώς και πώς την συνέχεια.
Οι καλύτερες σειρές του 2019
Υπάρχουν τόσες πολλές σειρές πλέον, που είναι πολύ εύκολο να χαθείς. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις. Επειδή μέσα στην πληθώρα (καλών, πολύ καλών) σειρών που βγήκαν φέτος, οι πέντε παρακάτω ξεχώρισαν, για δικούς της λόγους η κάθε μία.

*Σημαντική σημείωση: Βάλαμε μόνο σειρές που ξεκίνησαν να προβάλλονται το 2019, και όχι σειρές που επέστρεψαν με νέα σεζόν. Το κρίναμε δίκαιο.

Russian Doll

Το μικροσκοπικό αριστούργημα της Νατάσα Λιόν, σχετικά με μια γυναίκα που ζει και ξαναζεί (και ξαναζεί) τον θάνατό της την ημέρα των γενεθλίων της απαιτεί μια και δυο και τρεις προβολές για να το πιάσεις πλήρως. Είναι ένα φανταστικό πορτραίτο των σημερινών τριαντάρηδων και ένα παράδοξα αισιόδοξο μήνυμα για την ζωή, την αγάπη και αυτά που είναι αλήθεια σημαντικά.

Watchmen

Το θρυλικό κόμικ του Άλαν Μουρ, μετά από μία (σχετικά αποτυχημένη) μεταφορά στην μεγάλη οθόνη, συνεχίζεται στην μικρή, μέσα από την έμπειρη πένα του Ντέιμον Λίντελοφ – που τελευταία μας έδωσε το εξαιρετικό The Leftovers. Με απόλυτο σεβασμό στην αρχική ιστορία αλλά και με θέματα που αγγίζουν την εποχή μας, το Watchmen του HBO είναι μια σειρά που δεν πρέπει να χάσεις.

The Other Two

Ίσως η καλύτερη κωμωδία της χρονιάς. Δύο αποτυχημένοι τριαντάρηδες καλλιτέχνες στην Νέα Υόρκη πρέπει να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι ο 13χρονος αδερφός τους γίνεται εν μια νυκτί σταρ του YouTube. Αντί, όμως, το σενάριο να αναλώνεται σε πικρόχολες κακίες, βρίσκει κάτι ακόμα καλύτερο: Την αγάπη μιας οικογένειας και την ανάγκη να έχουμε δίπλα μας ένα άτομο να μας στηρίζει. Αλλά επίσης το καλύτερο και πιο σπιρτόζικο κωμικό γράψιμο της δεκαετίας.

Chernobyl

Το συγκλονιστικό αριστούργημα του HBO παρουσιάζει την ιστορία που όλοι ξέραμε, αλλά ίσως δεν την ξέραμε αρκετά. Ίσως δεν της είχαμε αφιερώσει την σκέψη που της άξιζε. Πλέον, όμως, ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει, και ας ελπίσουμε να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες σημαντικές παραγωγές—κι ας μας μαυρίζουν την καρδιά.

On Becoming a God in Central Florida

Αχ, Κίρστεν Ντανστ, πόσο σ’ αγαπάμε. Και, επιτέλους, η Κίρστεν Ντανστ έχει να κάνει πολλά πράγματα σε αυτή την εντελώς σουρεάλ, φουλ μαύρη κωμωδία σχετικά με μία από τις πιο ιδιαίτερες αλλά και αμερικανικές εκφάνσεις του καπιταλισμού: τα σχήματα πυραμίδας. Η σάτιρα τσακίζει κόκαλα, οι ερμηνείες είναι όσο υστερικές πρέπει και περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε σε πόσο πιο άσχημους μπελάδες θα μπλέξει η χήρα πρωταγωνίστρια της Ντανστ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v