Παράτα ό,τι κάνεις και δες αυτές τις 5 σούπερ σειρές

Θέλεις γέλιο; Θέλεις δράση; Θέλεις το Seven σε σειρά των 13 επεισοδίων; Θέλεις τον Μπόρατ να κάνει (στα σοβαρά) τον ισραηλινό κατάσκοπο; Όλα τα έχουμε.
Παράτα ό,τι κάνεις και δες αυτές τις 5 σούπερ σειρές

Ξέρεις για τι άλλο είναι καλός ο Σεπτέμβρης, πέρα από νέα ξεκινήματα και λίστες με στόχους που σε ένα μήνα θα έχεις ξεχάσει; Για λιώσιμο με σειρές στον καναπέ σου, που τον απαρνήθηκες τόσους μήνες για τα μάτια των παραλιών και των μπαρακίων με αυλή. Κι αν δεν ξέρεις τι να πρωτοδείς μετά από τόσους μήνες απουσίας, εμείς είμαστε εδώ, κι έχουμε πέντε απολαυστικές προτάσεις.

The Spy

Ο Sacha Baron Cohen (ναι, ο Μπόρατ) δίνει ρέστα σε έναν από τους σπάνιους μη κωμικούς ρόλους της καριέρας του, υποδυόμενος τον υπαρκτότατο ισραηλινό κατάσκοπο Έλι Κοέν, σε αυτή την σούπερ ατμοσφαιρική μίνι σειρά έξι ωριαίων επεισοδίων. Η σειρά διηγείται την αληθινή ιστορία του Κοέν, που ως Άραβας διείσδυσε στα υψηλά κλιμάκια της Δαμασκού λίγο πριν τον Πόλεμο των Έξι Ημερών. Οι αναλυτές, μάλιστα, εκτιμούν πως χωρίς τη δουλειά του, το Ισραήλ δεν θα είχε κερδίσει ποτέ εκείνο τον πόλεμο. Εξαιρετικά κινηματογραφικό, με απολαυστικούς χαρακτήρες και ανατροπή πάνω στην ανατροπή, το The Spy βλέπεται μονορούφι… έξι ωρίτσες είναι άλλωστε όλο κι όλο.



The Last Czars

Ένα μέρος ντοκιμαντέρ και ένα μέρος δράμα, οι Τελευταίοι Τσάροι θα σε μάθουν όλα όσα δεν ήξερες ότι ήθελες να μάθεις για την πτώση της Αριστοκρατίας στην προεπαναστατική Ρωσία. Και, καθώς το κάνουν αυτό, θα σου εξηγήσουν γιατί το νέο υβριδικό είδος που λέγεται docuseries είναι όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, αν είσαι καινούριος στο παιχνίδι των σειρών. Είναι κι αυτό μικρούλι, έξι 45λεπτα επεισόδια, σούπερ ατμοσφαιρικό και με ενδιαφέροντες ιστορικούς χαρακτήρες. Υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η Nutopia, η εταιρεία παραγωγής του τηλεοπτικού φαινομένου που λέγεται This is Us.



13 Εντολές [13 Commandments]

Αν το Seven συγκαταλέγεται στις αγαπημένες σου ταινίες, οι 13 Εντολές είναι για σένα: Παράφρων κατά συρροή δολοφόνος, με ψευδώνυμο Μωυσής, παίρνει κατά γράμμα τις 10 Εντολές της Βίβλου και σκοτώνει, αφού βασανίσει, τα θύματά του που τις έχουν παραβεί. Στην προσπάθειά της να τον εντοπίσει, η βέλγικη αστυνομία έρχεται αντιμέτωπη με υποψήφια θύματα, συμμάχους και συμπαθούντες, ανατριχιαστικότερο εκ των οποίων το social media κίνημα #MozesRules. Δεκατρία (προφανώς) 45λεπτα επεισόδια που βλέπονται… από την άκρη της πολυθρόνας σου, που λένε και στη Δύση.



What We Do in the Shadows

Και αλλάζουμε τελείως κλίμα, για να πάμε μια βόλτα από το Staten Island των ΗΠΑ και να παρακολουθήσουμε τη ζωή τριών βαμπίρ (ναι, βαμπίρ) από την Ευρώπη που συγκατοικούν εδώ και περίπου εκατό χρόνια, γυρισμένη σαν mockumentary –στο στιλ του βρετανικού the Office− με πολλά σπαρταριστά αστεία και λίγο από γκορ ορισμένες φορές, γιατί για βαμπίρ μιλάμε, έτσι; Το επεισόδιο όπου ένα από αυτά αποφασίζει να κυνηγήσει την αμερικανική υπηκοότητα είναι από τα καλύτερα της σειράς, η οποία αντιμετωπίζει τη γραφειοκρατία ως βασικό πυλώνα της πλοκής και των αστείων της. Δέκα μισάωρα επεισόδια, και μια δεύτερη σαιζόν που έρχεται το 2020.



Fosse/Verdon

Τι σου θυμίζει, τι σου θυμίζει ο τίτλος… Το Frost/Nixon σου θυμίζει, δεν έχει όμως πολλή σχέση, αν εξαιρέσεις ότι οι κριτικοί βλέπουν αυτήν εδώ την μίνι σειρά να πηγαίνει καρφωτή να σαρώσει τα Emmy ακριβώς όπως η ταινία που σκέφτηκες σάρωσε τα Όσκαρ. Με πρωταγωνιστές τους απολαυστικούς Sam Rockwell και Michelle Williams, η σειρά αφηγείται σε οκτώ ωριαία επεισόδια γεμάτα 60s χρώμα και ατμόσφαιρα την θυελλώδη σχέση του χορογράφου και σκηνοθέτη Bob Fosse (των θρυλικών Καμπαρέ και Σικάγο, μεταξύ άλλων) με την χορεύτρια και ηθοποιό Gwen Verdon.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v