Οι υλιστές είναι πιο δημοφιλείς στο Facebook

Οι υλιστές έχουν σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό φίλων στο Facebook σε σύγκριση με όσους δεν ενδιαφέρονται για τα υλικά αγαθά, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Οι υλιστές είναι πιο δημοφιλείς στο Facebook
Σε πρόσφατη μελέτη, ερευνητές υποστηρίζουν πως βρήκαν ότι οι υλιστές βλέπουν τους φίλους τους στο Facebook ως… ψηφιακά αντικείμενα. Γι’ αυτό και χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του κοινωνικού δικτύου πιο έντονα και συχνά.

Επιπλέον, η μελέτη έδειξε ότι οι υλιστές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους στα social media. «Θέλουν να αποκτούν φίλους στο Facebook γιατί έτσι νιώθουν ότι αυξάνουν τα αγαθά που έχουν στην κατοχή τους», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης, Phillip Ozimek.

Για να ερμηνεύσουν τα ευρήματα της μελέτης τους, οι ερευνητές ανέπτυξαν την Θεωρία της Κοινωνικής Online Αυτοεικόνας. Με λίγα λόγια, θεωρούν πως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα social media σαν εργαλείο για να ελέγχουν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Για τους υλιστές, το νόημα της χρήσης των social media είναι να ελέγχουν πόσο απέχουν από το να γίνουν πιο πλούσιοι.

Πηγή: Independent 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v