10 πράγματα που θα σας… εξηγήσουν την ηλικία σας

Ετοιμαστείτε να νιώσετε μεγάλοι. Και να σοκαριστείτε με το πόσο πολύ δεν είχατε συνειδητοποιήσει ότι είστε μεγάλοι.
10 πράγματα που θα σας… εξηγήσουν την ηλικία σας
«Λοιπόν, τι γίνεται; Τα τελευταία είκοσι χρόνια;».

Με αυτήν την σοκαριστική ατάκα το τρέιλερ του καινούριου Trainspotting άφησε, πριν από πέντε μέρες, τον μισό πλανήτη (ναι εντάξει, υπερβάλλουμε, τους μισούς 35-40άρηδες του πλανήτη) με ανοιχτό το στόμα. Ποια είκοσι χρόνια;

Λίγες ώρες αργότερα (ή μήπως ήταν νωρίτερα; μες στην παραζάλη χάσαμε το μέτρημα) ήρθε κι αυτό εδώ το κομμάτι του Buzzfeed να δώσει την χαριστική βολή. Και να μας κάνει να νιώσουμε μια για πάντα γερασμένοι, με πληροφορίες σαν αυτές που ακολουθούν.

Ο πιο ηλικιωμένος σκύλος του κόσμου, ο Bluey, γιόρτασε μόλις τα 29α γενέθλιά του. Αυτό σημαίνει πως, αν είσαι πάνω από 30 χρονών, όλα τα σκυλάκια που ζούσαν στον πλανήτη τη μέρα που γεννήθηκες, δεν είναι πια μαζί μας.

Ολόκληρη η τριλογία της Επιστροφής στο Μέλλον διαδραματίζεται πια στο παρελθόν.

Αν είσαι 30, είσαι έξι χρόνια μεγαλύτερος απ’ όσο ήταν η Μόνικα και η Ρέιτσελ όταν ξεκίνησαν τα Φιλαράκια.

Τα παιδιά που θα δώσουν φέτος Πανελλήνιες δεν θυμούνται τον Ιό της Χιλιετίας. Ούτε το ναυάγιο του Σάμινα. Ούτε τον σεισμό του ’99.

Για την ακρίβεια, οι σημερινοί 30άρηδες είναι η τελευταία γενιά στην ιστορία της ανθρωπότητας που πήγε σχολείο πριν την ανακάλυψη του internet.

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε μπήκε στο Γυμνάσιο η πρώτη γενιά ανθρώπων που γεννήθηκε *μετά* την ανακάλυψη του Facebook.

Ο Macaulay Culkin, ο πιτσιρικάς του Μόνος στο Σπίτι, είναι σήμερα 36 χρονών. Ακριβώς όσο ήταν τότε η ηθοποιός που υποδυόταν τη μαμά του –ναι, εκείνη η κυρία που στα παιδικά σου μάτια έμοιαζε «μεγάλη».

Η Sophie Turner, η ηθοποιός που παίζει τη Σάνσα στο Game of Thrones, γεννήθηκε τη χρονιά που εσύ χόρευες μανιασμένα το Wannabe των Spice Girls σε εφηβικά πάρτι.

Το 1983 είναι τόσο κοντά στο σήμερα, όσο και στο 1950.

Και (συγνώμη γι’ αυτό που ακολουθεί) το 1970 είναι πολύ πιο κοντά στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απ’ όσο στο σήμερα.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v