Σύντομα… θα βγάζετε χρήματα με ποστ στο Facebook

Μια νέα ιδέα είχαν τα «μυαλά» του Facebook για να κρατήσουν τους χρήστες τους online: Να τους επιτρέψουν να κερδίζουν χρήματα από τα ποστ που κάνουν.
Σύντομα… θα βγάζετε χρήματα με ποστ στο Facebook
Οι ιθύνοντες του Facebook ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι τους τελευταίους μήνες, βλέποντας τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου να μοιράζονται ολοένα και λιγότερες πρωτότυπες αναρτήσεις. Είχαν λοιπόν μια νέα ιδέα για να κρατήσουν ενεργούς τους χρήστες, που ίσως αλλάξει το Facebook όπως το γνωρίζαμε: Να τους δώσει τη δυνατότητα να κερδίσουν χρήματα από τα ποστ τους.

Σύμφωνα με την τεχνολογική ιστοσελίδα The Verge, υπάρχει η πιθανότητα το Facebook να ακολουθήσει την λογική του Youtube ή της blogging πλατφόρμας “Medium”, να μπορεί δηλαδή ένας χρήστης με ένα κουμπάκι (π.χ. έναν δημόσιο κουμπαρά ή ένα donation button) να δίνει τη δυνατότητα στους ακολούθους του να συνεισφέρουν χρήματα, αν τους αρέσει το ποστ τους, η ιδέα τους ή μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία που ξεκίνησαν.

Η ιδέα είναι να μπορούν οι χρήστες να αφήνουν «φιλοδωρήματα» ο ένας στον άλλον, πάντα υπό προϋποθέσεις, δηλαδή οι αναρτήσεις στις οποίες δίνονται τα ‘tips’ να είναι πρωτογενές υλικό των χρηστών, να σχετίζεται με προσωπική τους επιχειρηματική ιδέα ή με μια δράση αλληλεγγύης που χρήζει επιχορήγησης.

Στόχος της ομάδας του Ζούκερμπεργκ είναι να πατήσουν και πάλι οι χρήστες το «πολυπόθητο» share, μοιραζόμενοι προσωπικές αναρτήσεις και όχι αναπαραγωγές άλλων σελίδων και μέσων. Δεν είναι, ωστόσο, σαφές, πότε θα προστεθεί αυτή η υπηρεσία στα προφίλ μας – είναι πιθανό η ιδέα να βρίσκεται ακόμα στο στάδιο… αλίευσης αντιδράσεων από το κοινό.

Πηγή: The Next Web
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v