Επιτέλους, το Facebook αποκτά κουμπι «Dislike»

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε την Τρίτη πως το Facebook σύντομα θα αποκτήσει «Dislike button». Μην βιάζεστε να χαρείτε, όμως: Δεν είναι αυτό ακριβώς που νομίζετε.
Επιτέλους, το Facebook αποκτά κουμπι «Dislike»
Οι ιθύνοντες του Facebook δουλεύουν για τη δημιουργία ενός «dislike button», όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο ιδρυτής του social network, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Οι χρήστες του Facebook ζητούν επίμονα εδώ και χρόνια την προσθήκη ενός τέτοιου κουμπιού για να δηλώνουν ότι «δεν τους αρέσει» ένα ποστ ή μια φωτογραφία που εμφανίζεται στο newsfeed τους.

Ωστόσο, ο Ζούκερμπεργκ φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του από αυτού του είδους τη «χρήση» του κουμπιού: Δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ένα σύστημα «ψήφου υπέρ ή κατά» μιας δημοσίευσης, κάτι που κατά την γνώμη του Ζούκερμπεργκ θα μετατρέψει την κοινότητα του Facebook σε… εξαγριωμένο πλήθος.

Αυτό πάνω στο οποίο δουλεύουν τα «μυαλά» του κοινωνικού δικτύου είναι ένα σύστημα «έκφρασης δυσαρέσκειας» για τις περιπτώσεις που ένας φίλος μας ποστάρει μια δυσάρεστη δημοσίευση στην οποία θέλουμε να δείξουμε το ενδιαφέρον μας, αλλά δεν ταιριάζει το «Like», όπως στην περίπτωση του θανάτου ενός καλλιτέχνη ή ενός χωρισμού κ.ο.κ.

Δεν είναι ακόμη απολύτως σαφής ο τρόπος που θα το πετύχουν αυτό, αλλά περισσότερα θα μάθουμε στο προσεχές διάστημα, που θα αρχίσουν οι πρώτες δοκιμαστικές λειτουργίες του από μέρος των χρηστών.

Πηγή: Vox 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v