ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Η Ελλάδα στις χειρότερες χώρες για τους ηλικιωμένους

Η Ελλάδα είναι μία από τις χειρότερες χώρες για να ζει κάποιος άνω των 60 ετών. Δείτε τα κράτη-πρωταθλητές και τις χειρότερες χώρες διαβίωσης για τους ηλικιωμένους στον κόσμο.

Η Ελλάδα στις χειρότερες χώρες για τους ηλικιωμένους

Στην 79η θέση της λίστας με τις συνθήκες διαβίωσης για ανθρώπους άνω των 60 ετών βρέθηκε η Ελλάδα στην φετινή κατάταξη του Global Age Watch.

Ο οργανισμός που μετρά την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση των ανθρώπων τρίτης ηλικίας ανά τον κόσμο ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της φετινής του έρευνας, στην οποία σύγκρινε τις συνθήκες διαβίωσης σε 96 χώρες – ήτοι στο 91% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από χώρες όπως η Ουκρανία, η Μογγολία και η Βενεζουέλα, ενώ χειρότερη θέση έχουν μόνο κράτη όπως η Νιγηρία, το Ιράκ και το Μαλάουι. Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η Ελβετία, ενώ ακολουθούν η Νορβηγία, η Σουηδία, η Γερμανία και ο Καναδάς. Στην τελευταία θέση της κατάταξης βρίσκεται το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τα στατιστικά της μελέτης, η Ελλάδα αποτελεί την χειρότερη χώρα για ανθρώπους άνω των 60 στην Δυτική Ευρώπη, με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά εργασιακών και εκπαιδευτικών ευκαιριών για τους ηλικιωμένους, και χαμηλό ποσοστό πολιτών άνω των 60 που λαμβάνουν σύνταξη (77%, την στιγμή που στην Ελβετία το ποσοστό φτάνει το 100%). Χαμηλές είναι και οι «επιδόσεις» της χώρας στον τομέα των παροχών υγείας, αλλά και της εύκολης και ασφαλούς μετακίνησης με σκορ ικανοποίησης για τις δημόσιες μεταφορές 53%.

Δείτε τα στατιστικά της Ελλάδας εδώ και την αναλυτική κατάταξη εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η λογική στους ερωτευμένους είναι σαν τον δαυλό μέσα στην ομίχλη. Φωτίζει, αλλά δεν διαλύει."

Φραγκίσκος Βάκων, Άγγλος φιλόσοφος

 • 1095 - Την τελευταία ημέρα του Συμβουλίου του Κλερμόν, ο Πάπας Ουρβανός Β΄ ορίζει τον επίσκοπο Αντεμάρ του Πουί και τον κόμη Ραϊμόνδο Δ' της Τουλούζης ως επικεφαλής της Α' Σταυροφορίας στους Αγίους Τόπους.
  1520 - Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, περνώντας από τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομά του, γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής που φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού.
  1582 - Ο 18χρονος Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και η 26χρονη Ανν Χάθαγουεϊ πληρώνουν 40 αγγλικές λίρες για να βγάλουν άδεια γάμου.
  1814 - Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που κάνει χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της.
  1821 - Ο Παναμάς κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
  1895 - Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην Αμερική. Συμμετέχουν 6 αυτοκίνητα, τρέχουν για 55 μίλια, και ο νικητής αναπτύσσει μέση ταχύτητα 7 μιλίων την ώρα.
  1910 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, με 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.
  1964 - Εκτόξευση του αμερικανικού διαστημοπλοίου Mariner 4, του πρώτου που μετέδωσε κοντινές εικόνες του πλανήτη Άρη

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v