Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Οπισθοδρομικό έθιμο» το Άγιο Φως

Ερώτηση για την μεταφορά του Αγίου Φωτός καθώς και την μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας κατέθεσαν οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Οπισθοδρομικό έθιμο» το Άγιο Φως
Ερώτηση σχετικά με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός και των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας κατέθεσαν οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τα ως «οπισθοδρομικά έθιμα» και περιττές δαπάνες.

Οι Γεράσιμος Μπαλαούρας, Ιωάννα Γαϊτάνη, Φωτεινή Βάκη, Αννέτα Καββαδία, Φρόσω Καρασαρλίδου, Αγλαΐα Κυρίτση, Στέφανος Σαμοΐλης και Μερόπη Τσούφη σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων αναφέρουν πως «η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα κάθε χρόνο λίγο πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα, καθώς και η πρόσφατη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, με τιμές αρχηγού κράτους, αφενός απαντώνται μόνο σε θεοκρατικά κράτη και αφετέρου μπορούν να λογιστούν ως περιττές δαπάνες που δεν αρμόζουν στις δύσκολες οικονομικές περιστάσεις στις οποίες βρίσκεται η χώρα».

Αναλυτικά τα ερωτήματά τους ήταν:

• Πόσο επιβάρυνε την τελευταία χρονιά η μεταφορά του Αγίου Φωτός τον κρατικό προϋπολογισμό; (σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν η συνολική δαπάνη καλύπτεται από το 2002 από το ελληνικό κράτος).
• Πόσο κόστισε η μεταφορά του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας στο κρατικό προϋπολογισμό;
• Υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση κατάργησης των οπισθοδρομικών αυτών εθίμων;

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v