Αντιδράσεις για το μεγάλο γκράφιτι στο Πολυτεχνείο

Αστικό debate έχει προκαλέσει το γκράφιτι που έγινε στην όψη του Πολυτεχνείου εν μία νυκτί, χωρίς κανείς να το καταλάβει. Βανδαλισμός ή έκφραση τέχνης;
Αντιδράσεις για το μεγάλο γκράφιτι στο Πολυτεχνείο
Το πρωί της Παρασκευής 6 Μαρτίου η όψη του Πολυτεχνείου επί της οδού Στουρνάρνη ήταν καλυμμένη με ένα μεγάλο ασπρόμαυρο γκραφίτι. Η πράξη αυτή έχει έκτοτε προκαλέσει αντιδράσεις για το κατά πόσο πρόκειται για βανδαλισμό ή απλά μια έκφραση ελεύθερης τέχνης.

Το γκράφιτι έγινε το βράδυ της Πέμπτης και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες απαίτησε καλή οργάνωση και αρκετές εργατοώρες. Μέχρι στιγμής, οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από τον ίδιο τον Πρύτανη του ΕΜΠ.

«Είναι έλλειμμα αγωγής και πολιτισμού, καθώς πρόκειται για ένα μνημείο», αναφέρει στην Καθημερινή, όμως δεν καταδικάζει ανοικτά το έργο: «Έχω πολλά να καταδικάσω και δεν θέλω να μπω σε αυτήν τη λογική. Δεν εκφράζω ούτε ευαρέσκεια, ούτε δυσαρέσκεια».

Ο Πρύτανης πρόσθεσε ότι στο Πολυτεχνείο υπάρχουν πλέον μόνο τρεις φύλακες από τους σαράντα που είχε τα προηγούμενα χρόνια και οι οποίοι φυλούν τους εσωτερικούς χώρους. «Δεν έχουν οπτική επαφή με το τι συμβαίνει εξωτερικά. Το είδα κι εγώ αυτό που συνέβη, αλλά τι θέλετε να κάνω; Να βάλουμε χρήματα και μετά να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε τη ΔΕΗ;», προσθέτει στις δηλώσεις του.

Ποια η γνώμη σας για την πράξη αυτή;

Ν.Γ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v