ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Βρετανοί βουλευτές: «Επιστρέψτε τα γλυπτά στην Αθήνα»

«Παρέλαση κλεμμένων λαφύρων» χαρακτηρίζουν βρετανοί βουλευτές τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Διαβάστε τι είπαν στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Βρετανοί βουλευτές: «Επιστρέψτε τα γλυπτά στην Αθήνα»

Να επιστραφούν στην Αθήνα τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα εισηγήθηκαν βρετανοί βουλευτές στη Βουλή των Κοινοτήτων, με αφορμή ερώτηση του Τζορτζ Άντριου στο Υπουργείο Πολιτισμού της Βρετανίας.

«Είναι γεγονός ότι η παρέλαση κλεμμένων λαφύρων από το κατά τ' άλλα εξαιρετικό Βρετανικό Μουσείο, είναι κάτι το οποίο πιστεύω ότι αποτελεί ντροπή γι' αυτή τη χώρα. Σίγουρα το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται τώρα να συμμετέχει εποικοδομητικά, να ενεργήσει γενναιόδωρα και να αναγνωρίσει ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα», επεσήμανε ο βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, ενώ από την πλευρά του ο βουλευτής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ανέφερε:

«Υπάρχουν πολύ δυνατά συναισθήματα γι' αυτό το θέμα στην Ελλάδα. Πιθανότατα οι σχέσεις μας με την Ελλάδα να βελτιωθούν αν υιοθετήσουμε εποικοδομητικά τη θέση επιστροφής κάποιων, αν όχι όλων των αντικειμένων».

Η απάντηση της υφυπουργού Πολιτισμού Έλεν Γκραντ ήταν άμεση:

«Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η Ουνέσκο θέλει να μεσολαβήσει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Θα λάβουμε υπόψη μας αυτήν την πρόταση και θα απαντήσουμε εν καιρώ. Είναι ξεκάθαρο ότι τα γλυπτά ανήκουν νόμιμα στο Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι και μάλιστα δωρεάν».

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v