Ποδηλατόδρομος 27 χιλιομέτρων έρχεται στην Αθήνα

Μέχρι το τέλος του 2015 θα είναι έτοιμος ο μητροπολιτικός ποδηλατόδρομος της Αθήνας, που θα συνδέει την Κηφισιά με το Φάληρο μέσω του κέντρου.
Ποδηλατόδρομος 27 χιλιομέτρων έρχεται στην Αθήνα
Ο μητροπολιτικός ποδηλατόδρομος της Αθήνας θα έχει μήκος 27 χιλιομέτρων, θα ξεκινά από την Κηφισιά και θα διασχίζει την Αθήνα για να καταλήξει στο Φάληρο, και θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του 2015. Αυτά τουλάχιστον εξήγγειλαν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει με τον νότιο άξονα, Γκάζι- Φάληρο, μήκους 11 χιλιομέτρων. Η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου έχει ήδη υπογραφεί και το κόστος θα φτάσει τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά το έργο του βόρειου άξονα Γκάζι-Κηφισιά, μήκους 16,5 χιλιομέτρων και κόστους 9 εκατ. ευρώ, αυτό βρίσκεται σε σημαντικό βαθμό ωριμότητας, καθώς έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι μελέτες όσο και η διαβούλευση με τους οκτώ δήμους και, τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να έχει κατακυρωθεί και ο διαγωνισμός.

Στους κεντρικούς άξονες του μητροπολιτικού ποδηλατόδρομου θα καταλήγουν τα τοπικά δίκτυα ποδηλατοδρόμων των δήμων με τη μορφή «Τ», ενώ έμφαση θα δοθεί στη δυνατότητα μετεπιβίβασης των ποδηλατών στο μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ. Ο ποδηλατόδρομος διέρχεται πλησίον αρχαιολογικών χώρων, έχει ήπιες κλήσεις, ενώ βασικός στόχος είναι να συνδεθεί το κέντρο της Αθήνας και με μη προνομιούχες περιοχές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v