ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Κέντρο Αθήνας: Το πακέτο κυβερνητικών μέτρων

Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης στο κέντρο της Αθήνας εξήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας το υπουργικό συμβούλιο. Τις δράσεις εναντίον της παραβατικότητας αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Κέντρο Αθήνας: Το πακέτο κυβερνητικών μέτρων

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε πως σχεδιάζονται μέτρα διάσωσης για το κέντρο της Αθήνας, στο οποίο η παραβατικότητα έχει οδηγήσει τον τελευταίο καιρό σε αρκετές έκρυθμες καταστάσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός χρίζει επικεφαλής των δράσεων για το κέντρο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και προχωράει στην πρόταση νομοσχεδίου με τα παρακάτω μέτρα:

-Καθημερινές πεζές και εποχούμενες περιπολίες, τις οποίες θα συντρέχουν και μέλη της δημοτικής αστυνομίας.
- Στοχευμένες δράσεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ).
- Μεγάλες επιχειρήσεις γενικευμένων αστυνομικών ελέγχων, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση.
- Λειτουργία τριών μονάδων υποκατάστασης (χορήγηση μεθαδόνης) σε νοσοκομεία και αποκέντρωση του ΟΚΑΝΑ.
- Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και μετατροπή της οδού Ευριπίδου σε δρόμο παραδοσιακού εμπορίου.
- Μείωση αστικών αξιών στο κέντρο της Αθήνας (μέχρι και 50%) ώστε να δοθούν κίνητρα να επιστρέψουν οι κάτοικοι στο κέντρο.
- Μετατροπή παλιών ξενοδοχείων του κέντρου σε φοιτητικές εστίες.
- Χωροθέτηση οκτώ νέων σχολείων στο κέντρο.
- Ανάπλαση των πλατειών Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα.
- Εναλλακτικές δράσεις στην πλατεία Ομόνοιας.
- Εικαστικές παρεμβάσεις στις τυφλές όψεις κτιρίων.

«Σήμερα, 18 μήνες μετά το ξεκίνημά μας, δεν είμαστε στο μηδέν. Έχουν μπει τα θεμέλια, για να αλλάξει η Αθήνα. Γνωρίζουμε όλοι ότι μιλάμε για προβλήματα ετών, τα οποία δεν λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογούνται καθυστερήσεις», τόνισε ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, ζητώντας από τους υπουργούς της κυβέρνησης να αφιερώσουν μέρος των αρμοδιοτήτων τους στην βελτίωση της κατάστασης στην πρωτεύουσα.

Στο υπουργικό συμβούλιο παρέστησαν εκτός των υπουργών και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καθώς και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. «Η Αθήνα οφείλει να γίνει ένας από τους κύριους πολιτιστικούς και τουριστικούς προορισμούς και της Ελλάδας και του κόσμου», δήλωσε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας: «Τίποτα λιγότερο δεν θα πρέπει να μας ικανοποιεί».

Θεωρείτε πως είναι επαρκή τα μέτρα που προτείνει το υπουργικό συμβούλιο για να βελτιωθεί η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Πείτε την γνώμη σας σχολιάζοντας στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v