Κέντρο Αθήνας: Το πακέτο κυβερνητικών μέτρων

Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης στο κέντρο της Αθήνας εξήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας το υπουργικό συμβούλιο. Τις δράσεις εναντίον της παραβατικότητας αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Κέντρο Αθήνας: Το πακέτο κυβερνητικών μέτρων
Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε πως σχεδιάζονται μέτρα διάσωσης για το κέντρο της Αθήνας, στο οποίο η παραβατικότητα έχει οδηγήσει τον τελευταίο καιρό σε αρκετές έκρυθμες καταστάσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός χρίζει επικεφαλής των δράσεων για το κέντρο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και προχωράει στην πρόταση νομοσχεδίου με τα παρακάτω μέτρα:

-Καθημερινές πεζές και εποχούμενες περιπολίες, τις οποίες θα συντρέχουν και μέλη της δημοτικής αστυνομίας.
- Στοχευμένες δράσεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ).
- Μεγάλες επιχειρήσεις γενικευμένων αστυνομικών ελέγχων, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση.
- Λειτουργία τριών μονάδων υποκατάστασης (χορήγηση μεθαδόνης) σε νοσοκομεία και αποκέντρωση του ΟΚΑΝΑ.
- Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και μετατροπή της οδού Ευριπίδου σε δρόμο παραδοσιακού εμπορίου.
- Μείωση αστικών αξιών στο κέντρο της Αθήνας (μέχρι και 50%) ώστε να δοθούν κίνητρα να επιστρέψουν οι κάτοικοι στο κέντρο.
- Μετατροπή παλιών ξενοδοχείων του κέντρου σε φοιτητικές εστίες.
- Χωροθέτηση οκτώ νέων σχολείων στο κέντρο.
- Ανάπλαση των πλατειών Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα.
- Εναλλακτικές δράσεις στην πλατεία Ομόνοιας.
- Εικαστικές παρεμβάσεις στις τυφλές όψεις κτιρίων.

«Σήμερα, 18 μήνες μετά το ξεκίνημά μας, δεν είμαστε στο μηδέν. Έχουν μπει τα θεμέλια, για να αλλάξει η Αθήνα. Γνωρίζουμε όλοι ότι μιλάμε για προβλήματα ετών, τα οποία δεν λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογούνται καθυστερήσεις», τόνισε ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, ζητώντας από τους υπουργούς της κυβέρνησης να αφιερώσουν μέρος των αρμοδιοτήτων τους στην βελτίωση της κατάστασης στην πρωτεύουσα.

Στο υπουργικό συμβούλιο παρέστησαν εκτός των υπουργών και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καθώς και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. «Η Αθήνα οφείλει να γίνει ένας από τους κύριους πολιτιστικούς και τουριστικούς προορισμούς και της Ελλάδας και του κόσμου», δήλωσε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας: «Τίποτα λιγότερο δεν θα πρέπει να μας ικανοποιεί».

Θεωρείτε πως είναι επαρκή τα μέτρα που προτείνει το υπουργικό συμβούλιο για να βελτιωθεί η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Πείτε την γνώμη σας σχολιάζοντας στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v