ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Είσαι manager; Προσοχή στο αλκοόλ

Δυνατά ποτήρια αποδεικνύονται τα στελέχη, αφού σύμφωνα με έρευνα, πίνουν περισσότερο από αυτούς που απασχολούνται σε χειρωνακτικές εργασίες.

Είσαι manager; Προσοχή στο αλκοόλ

Έρευνα που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, δείχνει ότι όσοι κατέχουν διευθυντικές θέσεις είναι περισσότερο επιρρεπείς στο αλκοόλ σε σύγκριση με αυτούς που απασχολούνται σε χειρωνακτικές εργασίες.

Οι αριθμοί αποκαλύπτουν ότι η μέση κατανάλωση αλκοόλ σε εβδομαδιαία βάση για την πρώτη κατηγορία εργαζομένων είναι 13,5 μονάδες, ενώ για τους δεύτερους ο μέσος όρος δεν υπερβαίνει τις 10,7 μονάδες.

Επιπλέον, το 41% των αντρών στελεχών και το 35% των γυναικών δεν ακολουθεί τις συστάσεις της ιατρικής κοινότητας η οποία ορίζει ως ανώτατο όριο της ημερήσιας κατανάλωσης τις 3-4 μονάδες για τους άντρες και τις 2-3 μονάδες για τις γυναίκες.
Διαπιστώθηκε ακόμη ότι το 23% των αντρών και το 15% των γυναικών σε διοικητικά πόστα άγγιξαν τα επίπεδα της υπερβολικής κατανάλωσης (προσδιορίζεται στις περισσότερες από 8 μονάδες για τους άντρες και 6 για τις γυναίκες) τουλάχιστον μία ημέρα της εβδομάδας πριν από την έρευνα. Μεταξύ των απασχολούμενων σε χειρωνακτικές εργασίες, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 19% στους άντρες και 11% στις γυναίκες.

Ο Chris Sorek, επικεφαλής της οργάνωσης Drinkaware, σχολίασε ότι η διαφορά που εντοπίζεται, οφείλεται σε πολιτισμικούς και κοινωνικούς λόγους: «Τα meetings και οι συναντήσεις με συναδέλφους είναι περιστάσεις που οι επαγγελματίες μπορεί να αισθάνονται πίεση για να πιουν».

Πηγή: BBC News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v