10 πράγματα που δεν λες ποτέ σε μια γυναίκα

Μερικές φορές οι άντρες αναρωτιούνται τι είναι αυτό που κάνουν λάθος. Κι όμως, το "λάθος" έγκειται συνήθως σε αυτά που λένε και όχι σε αυτά που κάνουν. Ένας σύντομος δεκάλογος με αυτά που δεν πρέπει ποτέ να πείτε σε μια γυναίκα.
10 πράγματα που δεν λες ποτέ σε μια γυναίκα
Καλοκαιράκι, beach bar, ποτάκια και καλή διάθεση. Το πιο πρόσφορο έδαφος για επιτυχές ή μη φλερτ, για νέες γνωριμίες ή για… αναθέρμανση παλιών. Τι γίνεται όμως όταν το «πρόσωπο» που μας ενδιαφέρει ετοιμάζεται να πάρει δρόμο; Τι λένε συνήθως οι άνδρες στις γυναίκες και τις εξοργίζουν; Ένας σύντομος δεκάλογος για να θυμάστε, εσείς οι κύριοι, κάποια βασικά πράγματα που δεν πρέπει να λέτε ποτέ σε μία γυναίκα, είτε σας ενδιαφέρει ή όχι.

1. «Πάχυνες;» ή «Μήπως πρέπει να προσέξεις λίγο τη διατροφή σου;»
Εκτός κι αν είστε ο κολλητός μας, ο οποίος έχει το ελεύθερο να μας κράξει όσο θέλει, από έναν επίδοξο εραστή μία τέτοια ερώτηση είναι αρκετή για να διαλύσει τα πάντα. Να μας ρίξει την ψυχολογία στο πάτωμα και να μας κάνει να μην θέλουμε να τον ξαναδούμε ποτέ.

2. «Τα ίδια μου φαίνονται»
Καταλαβαίνουμε ότι λίγο σας ενδιαφέρει αν θα φορέσουμε το ένα φόρεμα ή το άλλο, αν θα αγοράσουμε τα μεν παπούτσια από τα δε, αλλά σε κάθε περίπτωση, όταν σας ζητάμε να τα συγκρίνετε, ίδια δεν γίνεται να σας φαίνονται. Πείτε μας κάτι. Οτιδήποτε σας έρχεται στο μυαλό –φτάνει να δείξετε ότι σας ενδιαφέρει.

3. «Χαλάρωσε»
Είναι το χειρότερο που μπορείτε να πείτε, ειδικά όταν εκείνη τη στιγμή καθαρίζουμε το κρασί που χύθηκε στο πλακάκι, χτυπάει το κουδούνι και σας φωνάζουμε να χαμηλώσετε την τηλεόραση. Μας κάνει να νιώθουμε πολύ πιο νευρωτικές από όσο πραγματικά είμαστε την προκειμένη στιγμή και σε καμία περίπτωση δεν μας βοηθά όντως να χαλαρώσουμε.

4. «Τα έχω όλα υπό έλεγχο»
Όταν κοντεύουν ξημερώματα και οδηγώντας έχετε χάσει το δρόμο για το σπίτι, αρνούμενοι πεισματικά να σταματήσετε κάπου για να ζητήσετε κατευθύνσεις, ή όταν σχεδόν καταστρέψατε τον καινούργιο μας υπολογιστή επειδή δεν καταφέρατε να συνδέσετε σωστά τα καλώδια και δεν δέχεστε να διαβάσετε τις οδηγίες, δεν τα έχετε όλα υπό έλεγχο. Παραδεχτείτε το και μην μας το παίζετε υπέρ-ήρωες.

5. «Τι έκανες στα μαλλιά σου;»
Εκτός και αν κόψαμε μόνες μας τα μαλλιά μας, πράγμα μάλλον απίθανο, κάποιος άλλος το έκανε για εμάς, και μάλιστα με το αζημίωτο. Αν θέλετε να δείξετε ότι πραγματικά προσέξατε κάποια αλλαγή πάνω μας μπορείτε απλά να πείτε «Ωραίο κούρεμα.»

6. «Δεν πιστεύω να είσαι καμιά φεμινίστρια;»
Τραγικό. Τι σκοπεύετε να πετύχετε με μία τέτοια ερώτηση; Ακόμα κι αν είμαστε φεμινίστριες -αψηφώντας το γεγονός ότι ο φεμινισμός έχει περάσει από σαράντα κύματα από αυτό που εσείς έχετε στο μυαλό σας- αυτό δεν σημαίνει πως θα παρεξηγηθούμε αν μας ανοίξετε την πόρτα, αν μας τραβήξετε την καρέκλα για να κάτσουμε ή αν προσφερθείτε να κεράσετε εσείς. Το πιθανότερο είναι ότι θα σας αντιμετωπίσουμε και εμείς με την ίδια γενναιοδωρία.

7. «Πότε περιμένεις;»
…περίοδο. Όσο αθώα ή με ειλικρινές ενδιαφέρον κι αν θέτετε το παραπάνω ερώτημα, μπορεί να ακουστεί εντελώς προσβλητικό, γιατί στο μυαλό μας μεταφράζεται αυτόματα ως «πότε δεν θα είσαι διαθέσιμη;». Ακόμα κι αν σας απαντήσουμε την ακριβή ημερομηνία, τι θα κερδίσετε; Θα οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμά σας;

8. «Είσαι υπερβολικά συναισθηματική.»
Είναι κάποιες μέρες του μήνα, οι οποίες όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε συνδέονται άμεσα με τον κύκλο μας, που μπορεί να γίνουμε γκρινιάρες, να βάζουμε εύκολα τα κλάματα, να θυμώνουμε με το παραμικρό ή να έχουμε ανάγκη για τρυφερότητα και λόγια αγάπης. Πριν, λοιπόν, μας κατηγορήσετε για τη διάθεσή μας, σκεφτείτε λίγο πού μπορεί να οφείλεται αυτός ο υπέρμετρος συναισθηματισμός.

9. «Φέρεσαι σαν την μητέρα σου/ την μητέρα μου/ την πρώην μου»
Ειδικά το τελευταίο μπορεί να αποβεί μοιραίο ακόμα και για την ίδια σας τη ζωή. Η πρώην δεν πρέπει ποτέ να αναφέρεται ως συγκρίσιμο ποσό. Δεν πρέπει ποτέ να αναφέρεται, έτσι κι αλλιώς. Όσο για τις μαμάδες μας, καταλάβετε πως τόσο εμείς όσο και εσείς είμαστε αυτόνομες προσωπικότητες και όχι απλά το αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο μεγαλώσαμε.

10. «Με συμπληρώνεις»
Έχουμε δει το “Jerry Maguire” (και πολλές άλλες ρομαντικές κομεντί) πολύ περισσότερες φορές από εσάς και ενώ σαν ατάκα ταινίας μια τέτοια φράση μπορεί να μας αρέσει (ή και να μη μας αρέσει) στην πραγματική ζωή κάτι τέτοιες γλυκανάλατες δηλώσεις τυγχάνουν πλήρους αποτυχίας. Όσο ερωτευμένοι κι αν είστε μαζί μας εκφράστε το με πάσα ειλικρίνεια και απλότητα για να νιώσουμε ότι το εννοείτε και όχι με «στημένες» ατάκες που το πιθανότερο είναι πως θα ακουστούν εντελώς γελοίες.

Ε.Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v