Τέλεια tips για να αποταμιεύεις καλύτερα

Λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης, μια περιεκτική λίστα με πανέξυπνους τρόπους να σου μένουν περισσότερα λεφτά στο τέλος του μήνα.

Το να ξέρεις να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου και να βάζεις στην άκρη μερικά είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα ενήλικης συμπεριφοράς. Και επειδή θέλουμε πάντα να φερόμαστε πιο υπεύθυνα, και η 31 Οκτωβρίου είναι (εκτός από Halloween) Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, βρήκαμε μερικά τέλεια τεχνάσματα για να σου μένουν περισσότερα λεφτά στον κουμπαρά.

*Πέρνα λιγότερο χρόνο στο ίντερνετ, επειδή το ίντερνετ (πλέον) είναι μια μεγάλη, ασταμάτητη και κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου διαφήμιση.

*Τσέκαρε δωρεάν events στην πόλη σου. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβαίνει έξω απ’ το σπίτι, που να μην χρειάζεται να δώσεις λεφτά για αλκοόλ, κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους.

*Όταν σου έρθει η παρόρμηση να αγοράσεις κάτι που δεν είναι αναγκαίο (από ένα ρούχο μέχρι ένα βιντεοπαιχνίδι), μην το κάνεις. Αντιθέτως, περίμενε μία εβδομάδα (30 ημέρες λέει ο κανόνας, αλλά ας ξεκινήσουμε αργά και σταθερά) και αν ακόμα και τότε νιώθεις ότι το “χρειάζεσαι”, επίτρεψε στον εαυτό σου να το πάρει.

*Ποτέ μην πας για ψώνια χωρίς λίστα, και ποτέ μην ξεφεύγεις από την λίστα. Γενικά, ένας καλός κανόνας είναι να αφήνεις τις επιθυμίες και τις παρορμήσεις σου στην πόρτα όταν βγαίνεις για σούπερ μάρκετ.

*Πιες περισσότερο νερό. Ναι, σοβαρά μιλάμε. Πολλές φορές που θα αγοράσεις κάτι να τσιμπήσεις από έξω, δεν πεινάς στην πραγματικότητα. Ο οργανισμός σου θέλει νερό, απλά δεν υπάρχει τρόπος να το ξεχωρίσεις. Επιπλέον, περισσότερο νερό, λιγότερα αναψυκτικά και καφέδες.

*Πες όχι στο junk food. Ναι, είναι φτηνό, αλλά είναι ανθυγιεινό και άκρως εθιστικό. Συνεπώς, αυτά τα δύο και κάτι ευρώ για το σουβλάκι θα συσσωρεύονται. Μαγείρεψε τα γεύματά σου και θα γλυτώσεις πάρα πολλά λεφτά.

*Αν καπνίζεις, κόψε το κάπνισμα. Σκληροπυρηνικό, αλλά σου το λέμε για να το θυμάσαι. Αν κάνεις ένα πακέτο την ημέρα, και το μέσο πακέτο κοστίζει 4€, μιλάμε για 120€ το μήνα που θα είχες στην άκρη, για σημαντικότερα πράγματα.

*Τέλος, για όνομα του θεού, σταμάτα να χρησιμοποιείς την κάρτα σου για την παραμικρή αγορά. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να χάσεις όλα σου τα λεφτά πριν καν φτάσεις στα μισά του μήνα, και μετά να μην θυμάσαι πού εξαφανίστηκαν.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v