7 τέλεια κόλπα για πρωινό ξύπνημα

Ακούς ξυπνητήρι και θέλεις να το σπάσεις; Έχουμε επτά σούπερ κόλπα για να σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου νωρίς, ακόμα και αν είσαι νυχτοπούλι.

Κάνε κάτι που σ’ αρέσει: Είτε αυτό είναι να φτιάξεις έναν καφέ και να τον πιείς σκρολάροντας στο Facebook, είτε να παίξεις λίγο με τον γάτο σου. Το σημαντικό είναι τα 10 πρώτα λεπτά της ημέρας σου να κάνεις κάτι ευχάριστο, και για να έχεις έναν λόγο να σηκωθείς από το κρεβάτι αλλά και για να μην φύγεις από το σπίτι με αυτό το ύφος:


Βγες έξω: Ακόμα και αν δουλεύεις από το σπίτι, ή δεν δουλεύεις γενικώς, πιες τον καφέ σου στο μπαλκόνι, ή κάνε μια βόλτα με τα πόδια στη γειτονιά. Το φως του ήλιου βοηθά να σταματήσεις να αισθάνεσαι αυτή την καταραμένη υπνηλία που δεν φεύγει με τίποτα.


Πάρε μια γάτα: Οι γάτες είναι μαγικά ζώα. Μία-δυο φορές θα χρειαστεί να τους εξηγήσεις πως 8.00 η ώρα το πρωί είναι η ώρα που τρώμε, και θα φροντίζουν μια ζωή στις 7.55 να σε σηκώνουν να φτιάξεις πρωινό.

Μην σκέφτεσαι το προηγούμενο βράδυ: Είναι απίστευτο, αλλά πιάνει –τις μέρες που σε τρώνε τα μπαρ και τα ξενύχτια, μην συζητάς (και κυρίως, μην σκέφτεσαι) το πόσο λίγες ώρες έχεις προλάβει να κοιμηθείς. Ο εγκέφαλός σου μπορεί να ξεγελαστεί πως έχεις κοιμηθεί μια χαρά, και αυτό του αρκεί για να μη σου στέλνει σήματα νύστας όλο το υπόλοιπο 24ωρο.

Μην επιμένεις στην ίδια ώρα κάθε μέρα, όμως: Μπορεί να έχεις ακούσει πως είναι σημαντικό να έχεις στάνταρ ώρα που ξυπνάς, για να συνηθίζει ο οργανισμός σου λίγο-λίγο, αλλά (μεγάλο αλλά) αν ω μη γένοιτο η ώρα αυτή είναι 7.00 το πρωί και ένα βράδυ τύχει να πας για ύπνο στις 5.00, κάνε την χάρη στον εαυτό σου και βάλε το ξυπνητήρι μια ώρα αργότερα. Με δυο ώρες ύπνο δεν πήγε ποτέ κανείς πουθενά.

Κάνε κάμπινγκ το καλοκαίρι: Αυτή εδώ η έρευνα λέει ότι οι άνθρωποι που απέχουν από το τεχνητό φως έστω και για λίγες μέρες συγχρονίζουν τον κιρκαδικό ρυθμό τους με τις ώρες της Ανατολής και της Δύσης, άρα ξυπνάνε ευκολότερα το πρωί.

Διάβασε λογοτεχνία πριν κοιμηθείς: Οι ειδήσεις πριν κοιμηθείς το μόνο που θα καταφέρουν είναι να σε αγχώσουν, τα ποστ των φίλων σου στο Facebook θα σε κρατήσουν περισσότερη ώρα ξύπνιο απ’ όση θα ήθελες. Γενικώς, άσε κάτω το κινητό και πιάσε ένα βιβλίο –κατά προτίμηση όχι ένα με σασπένς και εξιχνίαση εγκλημάτων, δεν θέλουμε να ανατείλει ο ήλιος κι εσύ ακόμα να διαβάζεις.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v