ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Πώς θα φάει το παιδί μου λαχανικά;

Μην τα κάνετε… σαλάτα. Δείτε πώς με απλούς και ευχάριστους τρόπους θα κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει τα λαχανικά και τις σαλάτες.

Πώς θα φάει το παιδί μου λαχανικά;

Ένα από τα – πολλά - βάσανα των γονιών είναι η δυσκολία να πείσουν τα παιδιά ότι πρέπει να τρώνε λαχανικά και σαλάτες.

Πώς μπορείτε λοιπόν να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει τα λαχανικά;Μαμά, πεινάω

Αν το παιδί πεινάει, θα τα φάει. Πριν το δείπνο ή το μεσημεριανό, σερβίρετε ένα «χρωματιστό» πιάτο λαχανικών με καρότα, αγγούρια, πιπεριές μαζί με μία σάλτσα σαλάτας χαμηλών λιπαρών.

Ψωνίστε μαζί

Πηγαίντε στο σουπερμάρκετ μαζί με το παιδί και αφήστε το να διαλέξει εκείνο λαχανικά και φρούτα, σαν παιχνίδι. Αφήστε το να δει τα χρώματα και τις οσμές τους και πείτε του να διαλέξει αυτό ό,τι προτιμάει.


«Κρύψτε» τα


Μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει, και να μαγειρέψετε κρέας ή κοτόπουλο με κολοκυθάκια, φασολάκια, μελιτζάνες ή να προσθέστε στο λεμονάτο καρότα, μανιτάρια και πιπεριές.

Μην επιμένετε

Αντί για αυτό ανακατέψτε τα με άλλα λαχανικά ή τρόφιμα που του αρέσουν. Αν και πάλι τα αφήσει μην το σχολιάσετε, αλλά επαναλάβετε σε επόμενο γεύμα. Πολλές φορές το παιδί χρειάζεται να εκτεθεί πάνω από 20 φορές σε ένα τρόφιμο προκειμένου να το δοκιμάσει.Επινοήστε ιστορίες

Για να φάει σπανάκι, πείτε του ότι το τρώει ο Ποπάι για να έχει τόσο μεγάλα μπράτσα, για να φάει καρότα πείτε του ότι αυτά τρώει και ο Batman στην καθισιά του, για να φάει ψάρι πείτε του ότι αν το κάνει θα βλέπει καλύτερα, σαν τον Hawkeye.

Βάλτε φάααα-ντααα-σία

Σερβίρετε τα λαχανικά των παιδιών έτσι ώστε να δημιουργούν αστεία σχέδια στο πιάτο, μετατρέποντας έτσι το φαγητό τους σε παιχνίδι.Πάρτε ιδέες από εδώ

Κάντε τα λαχανικά την εύκολη επιλογή

Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ευκόλως προσβάσιμα σημεία μέσα στο σπίτι. Βρείτε το σημείο που επισκέπτεται το παιδί σας όταν έχει λιγούρες και αντικαταστήστε τα κρουασάν, τα πατατάκια και τα λοιπά παχυντικά τρόφιμα με λαχανικά και φρούτα.

Βραδιά βήγκαν

Μια ή και περισσότερες φορές τη βδομάδα μαγειρέψτε χρησιμοποιώντας μόνο ως βάση τα λαχανικά: burger λαχανικών, χούμους, μανιτάρια στον φούρνο, πουρέ γλυκοπατάτας, γεμιστά με ρύζι κ.α.

Γίνετε πρότυπο

Το παιδί κάνει και τρώει ότι κάνετε και ό,τι τρώτε. Oι συμπεριφορές σας θα το βοηθήσουν να κάνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής του.

N. Γ. 

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ο καθένας πιστεύει εύκολα ό,τι φοβάται και ό,τι επιθυμεί."

Jean de La Fontaine, 1621-1695, Γάλλος συγγραφέας

  • 1812 - Ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης υποχωρεί από την Μόσχα.

    1935 - Η Κοινωνία των Εθνών επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην φασιστική Ιταλία για την εισβολή της στην Αιθιοπία.

    1960 - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν την επιβολή εμπάργκο στην κομμουνιστική Κούβα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY