Πώς θα στήσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Οι συνταγές, η ατμόσφαιρα και όσα πράγματα πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε για να στήσετε το πιο ρομαντικό δείπνο.
Πώς θα στήσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο
Οι ερωτευμένοι δε γιορτάζουν μόνο στις 14 Φεβρουαρίου. Ούτε τα ζευγαράκια που θέλουν να περάσουν μια όμορφη βραδιά με φαγητό και κρασάκι σε χαλαρή ατμόσφαιρα. Ένα ρομαντικό δείπνο λοιπόν, μπορεί να προγραμματιστεί ανά πάσα στιγμή.

Αρκεί φυσικά να θέλουν και οι δύο. Θεωρώντας δεδομένο ότι το έτερον ήμισυ έχει "ψηθεί", δείτε παρακάτω τα βασικά πρέπει και δεν για να γίνουν όλα όπως πρέπει.

Το τραπέζι

Αποφύγετε το μήκους έξι μέτρων τραπέζι της γιαγιάς για τo δείπνο σας. Το τελευταίο που θέλετε είναι να κάνετε διατάσεις κορμού για ένα φιλί και στρέτσινγκ πλάτης για να της περάσετε το αλάτι ή το πιπέρι ή να τσουγκρίσετε. Επιλέξτε καλύτερα να δειπνήσετε σε ένα νορμάλ τραπέζι ή – γιατί όχι – στον καναπέ βλέποντας ταινία ή και στα γόνατα. Τι, στην Ανατολή πώς το κάνουν δηλαδή;

Η ατμόσφαιρα

Σίγουρα θα έχετε διαβάσει από δω κι από εκεί για αρωματικά κεριά, ροδοπέταλα στο τραπέζι και το κρεβάτι, Barry White στα ηχεία και κόκκινα τριαντάφυλλα στην είσοδο. Η ρομαντική ατμόσφαιρα δε φτιάχνεται απαραιτήτως με μισό κιλό ροδοπέταλα σπαρμένα πάνω στο τραπέζι, αφήστε που μπορεί κατά λάθος να φάτε και κανένα – και δεν θα είναι σαν το γλυκό του κουταλιού. Τα κεριά από την άλλη σίγουρα προσθέτουν ατμόσφαιρα, αλλά με χαμηλό φωτισμό μπορείτε να φτιάξετε εξίσου ρομαντικό σκηνικό – αρκεί να μην το παρακάνετε και δεν βλέπετε τι τρώτε. Τα αρωματικά κεριά, είναι ρίσκο. Αν είστε απολύτως σίγουροι πως το άρωμά τους δε θα είναι παράταιρο με τη γεύση του φαγητού, πάρτε μερικά. Αν όχι, αφήστε τα. Κανείς δεν απόλαυσε χοιρινό με δαμάσκηνα και άρωμα λεβάντα.

Το κρασί

Πρώτο – πρώτο στη λίστα με τα ψώνια και απολύτως απαραίτητο – και αφροδισιακό. Απλά έχετε κατά νου να ταιριάζει με το γεύμα που σκοπεύετε να ετοιμάσετε και να μην είναι σε πλαστικό μπουκάλι χύμα από το περίπτερο (προφανώς). Αν στο μενού επιλέξετε κρεατικό, τότε θα πάρετε κόκκινο κρασί. Αν πάλι έχετε κατά νου να μαγειρέψετε θαλασσινά τότε θα κινηθείτε προς το λευκό. Αν θέλετε, μπορείτε να πάρετε και ένα ημίγλυκο αφρώδες ως «καλωσόρισμα» ή για επιδόρπιο απεριτίφ.

Το γεύμα

Ουκ εν τω πολλώ το ευ. Μην ετοιμάσετε ένα κάρο πιάτα που αφ’ ενός θα σας πάρουν αρκετή ώρα να γίνουν αφ’ ετέρου μπορεί και να «μπουκώσουν» το έτερον ήμισυ και να καταλήξετε να τα βάλετε ταπεράκι για την επόμενη στη δουλειά. Μια ανάλαφρη σαλάτα – ει δυνατόν με φρούτα – ένα ωραίο και ελαφρύ ορεκτικό (ΟΧΙ πατάτες τηγανιτές), δύο κυρίως πιάτα και ένα σοκολατένιο γλυκό είναι ό,τι και όσα πρέπει για ένα σωστό ρομαντικό δείπνο.

Ενδεικτικά, για σαλάτα επιλέξτε μια σαλάτα με σπανάκι, μαρούλι φριζέ και φράουλες, για ορεκτικό ένα ωραιότατο μπισκ γαρίδας ή μπισκότα ντομάτας με πέστο βασιλικού, για κυρίως έναν σολομό με φινόκιο ή ένα μοσχαράκι με δαμάσκηνα και πορτοκάλι ή σκαλοπίνια αλ λιμόνε και για επιδόρπιο μια ωραιότατη μους σοκολάτα με φράουλες

Το μετά

Φροντίστε το κρεβάτι σας να είναι στρωμένο και το δωμάτιο σχετικά καθαρό, χωρίς σώβρακα στο πάτωμα και φανέλες στα πόμολα. Ούτε το κρεβάτι χρειάζεται βροχή ροδοπετάλων, μπορεί να μπουν σε σημεία που θα σας κάνουν να νιώσετε άβολα. Και πάλι, επιμείνετε απλά και ερωτικά: χαμηλός φωτισμός και πιθανώς κάποιο αρωματικό κερί (εδώ ταιριάζει), το οποίο όμως δε θα αποτελέσει δικαιολογία για να μην κάνετε μπάνιο πριν.

Καλή διασκέδαση <3
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v