Πώς θα κερδίσω το Τζόκερ;

Όλα σου πάνε… αριστερά και η τύχη έχει να σου χαμογελάσει χρόνια. Τι μπορείς να κάνεις για να σε θυμηθεί;
Πώς θα κερδίσω το Τζόκερ;
Αυτό το άρθρο δεν πατά σε επιστημονικά δεδομένα, ούτε εγγυάται ότι θα κερδίσεις το Τζόκερ. Όμως μπορεί να σου δώσει μερικές άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πώς μπορείς να «σπάσεις» την γκαντεμιά που σε δέρνει. Και να είσαι πιο ευτυχισμένος. Και να κάνεις καλό στους υπόλοιπους γύρω σου.

Η τύχη δεν μπορεί να αποκτηθεί. Είναι θέμα… τύχης να είσαι τυχερός. Όμως με συγκεκριμένες πράξεις και σκέψεις μπορείς να την φέρεις προς τα μέρη σου.

Και – ποιος ξέρει – να αυξήσεις τις πιθανότητες να κερδίσεις και το Τζόκερ κάποια στιγμή (ή έστω να πιάσεις τα πρώτα ψηφία).

Έχε τα μάτια σου ανοικτά για ευκαιρίες

«Θεωρώ ότι όσο πιο σκληρά δουλεύω, τόσο περισσότερη τύχη φαίνεται να έχω», είχε πει κάποτε ο Τόμας Τζέφερσον και η ρήση του οφείλει να σε προβληματίσει. Πόσο τυχερός μπορείς να είσαι στη ζωή αν το μόνο που κάνεις είναι να μένεις μέσα στο σπίτι ωσάν ερημίτης; Βγες έξω, παρακολούθησε, συζήτα, ψάξε και άρπαξε την ευκαιρία που θα σου δοθεί, σε οποιονδήποτε τομέα.

Θετική σκέψη

Όχι αυτή που θέλουν οι… Μαθηματικοί να αποκτήσουμε – αν και αυτή καλή είναι – αλλά εκείνη που σε κάνει να βλέπεις περισσότερο αισιόδοξα τα πράγματα γύρω σου. Τι επιτυχία νομίζεις πως θα έχεις σε ένα ραντεβού/ συνέντευξη για δουλειά/ παρουσίαση αν συνεχώς σκέφτεσαι την αποτυχία; Οπτικοποίησε την επιτυχία πριν από κάθε σου προσπάθεια, και τότε θα την έχεις. Ή τουλάχιστον θα αυξήσεις τις πιθανότητες να την έχεις.

Always look on the bright side of life

Συνέχεια της προηγούμενης συμβουλής – και ωραίο τραγουδάκι από Monty Python. Όντας αισιόδοξος έχεις περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσεις νέα πράγματα, να ακολουθήσεις τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται και να τις χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου αν θεωρείς ότι θα «δουλέψουν» σωστά. Γιατί μπορεί οι απαισιόδοξοι να βλέπουν τον κόσμο με μεγαλύτερη ακρίβεια, όμως οι αισιόδοξοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι τυχεροί επειδή οι «αυταπάτες» τους δίνουν περισσότερες ευκαιρίες.

Εμπιστεύσου το στομάχι σου

Όχι μόνο στο φαγητό, αλλά στο ένστικτο. Οι τυχεροί άνθρωποι ακολουθούν την διαίσθησή τους σε διάφορους τομείς της ζωής τους. Εμπιστεύσου λοιπόν το ένστικτό σου για σημαντικές αποφάσεις και άφησέ το να σε οδηγήσει.

Δες το διαφορετικά

Μπορεί αυτό που είχες στο μυαλό σου να μην «δούλεψε», όμως δεν σημαίνει ότι ήταν απαραίτητα κακή ιδέα. Μπορεί η μέθοδος εκτέλεσής του να έπασχε ή να χρειαζόταν κάποιες τροποποιήσεις. Όσο αποτυγχάνεις, μαθαίνεις, όσο μαθαίνεις τόσο πιο «τυχερός» και πετυχημένος γίνεσαι.

Το Κάρμα το καλό

Ό,τι δώσεις, θα πάρεις. Κάπως έτσι πάει η ινδουιστική φιλοσοφία περί Κάρμα. Με άλλα λόγια; Αν κάνεις καλά πράγματα, τότε καλά πράγματα θα συμβούν σε σένα και θα είσαι περισσότερο τυχερός. Βρες κάτι θετικό που μπορείς να προσφέρεις στους γύρω σου και είναι σχεδόν σίγουρο πως κάποια στιγμή θα γυρίσει ο τροχός και για σένα.

Μην τα παρατάς

Απέτυχες σε κάτι. Ωραία. Ποιος ο λόγος να τα παρατήσεις; Όσο προσπαθείς, τόσο πιο τυχερός γίνεσαι. Επομένως, γιατί να τα παρατήσεις;

N.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v