Τα πιο συχνά λάθη όταν βάζετε πλυντήριο πιάτων

Δείτε ποια λάθη κάνουμε συχνά στη χρήση του πλυντηρίου πιάτων και πώς θα τα αποφύγουμε εξοικονομώντας ρεύμα και… καθαριότητα.
Τα πιο συχνά λάθη όταν βάζετε πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων μας λύνει τα χέρια (και πλένει τα πιάτα). Όμως πόσοι εξ ημών το χρησιμοποιούμε σωστά; Δείτε ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε κατά την πλύση. Και πώς θα τα αποφύγουμε.


Βάζετε τη λειτουργία προ-πλυσίματος
Δεν χρειάζεται να το κάνετε, εκτός και αν τα πιάτα σας είναι πολύ βρώμικα. Σίγουρα δε θα πρέπει να βάζετε τα πιάτα μέσα με τροφές, όμως αν τα πιάτα σας είναι καθαρισμένα από πριν με μια βούρτσα, τότε μπορείτε κάλλιστα να προσπεράσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία στο πλυντήριο, να το ρυθμίσετε για να «πάει» κατευθείαν στην πλύση και να γλιτώσετε νερό και ρεύμα.


Μαχαιροπήρουνα… χύμα στο κύμα
Αν το πλυντήριό σας δεν έχει χώρο για μαχαιροπήρουνα (συνήθως ένα πλαστικό καλαθάκι), θα πρέπει να τοποθετήσετε εσείς τα κουτάλια, τα μαχαίρια και τα πιρούνια σε συγκεκριμένη θέση. Βάλτε τα μαχαίρια με τις λεπίδες τους να κοιτούν κάτω και τα πιρούνια με τη μύτη τους πάνω. Τα κουτάλια μπορείτε να τα βάλετε εναλλάξ – ένα με το στρογγυλό μέρος πάνω και ένα με το στρογγυλό μέρος κάτω.

Το παραφορτώνετε
Μην παραφορτώνετε το πλυντήριο με σκεύη και μην τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο. Πολύς κόσμος στριμώχνει ένα σωρό πράγματα μέσα με αποτέλεσμα το νερό να μην φτάνει σε κάθε επιφάνεια. Σιγουρευτείτε ότι οι επιφάνειες των σκευών «εκτίθενται» έτσι ώστε το νερό να φτάνει σε αυτές όσο το δυνατόν πιο εύκολα, χωρίς… εμπόδια. Αν, για παράδειγμα, ένα μπολ «μπλοκάρει» ένα ποτήρι, το ποτήρι θα παραμείνει βρώμικο.

Βάζετε λάθος τα ταψιά και τους δίσκους
Αυτά τα μεγάλα, επίπεδα σκεύη θα πρέπει να μπαίνουν στις άκρες ή στο πίσω μέρος του πλυντηρίου και ποτέ μπροστά. Αν κάποιο ταψί καλύπτει το δοχείο με το απορρυπαντικό, τότε αυτό δεν απελευθερώνεται ομοιόμορφα.

Βάζετε τις ταμπλέτες «χύμα» μέσα
Είναι συχνό φαινόμενο, όμως σε αντίθεση με τα πλυντήρια ρούχων, οι «χύμα» ταμπλέτες μέσα στο πλυντήριο πιάτων δεν είναι και τόσο σωστή κίνηση. Αν λοιπόν χρησιμοποιείτε ταμπλέτες, τοποθετήστε τις πάντα στην ειδική θήκη στην πόρτα. Έτσι εξασφαλίζεται ότι θα διαλυθούν όπως πρέπει και δεν θα φύγουν κατευθείαν για την αποχέτευση.

Πηγή. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v