Πώς να βγαίνετε ομορφότεροι στις φωτογραφίες

Μικρά μυστικά και έξυπνα κόλπα για να βγαίνετε πάντα τέλειοι σαν σταρ του Χόλιγουντ στις φωτογραφίες σας.
Πώς να βγαίνετε ομορφότεροι στις φωτογραφίες
Ας καταρρίψουμε για αρχή έναν μύθο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι «χωρίς φωτογένεια». Βασικά, δεν υπάρχει καν η «φωτογένεια» σαν έννοια. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν να ποζάρουν για τις φωτογραφίες, και άνθρωποι που δεν ξέρουν. Εντάξει, υπάρχουν και οι τυχεροί, που ο φωτογραφικός φακός «πιάνει» σε μια πόζα που είναι όμορφη μεν, χωρίς να το έχουν κάνει επίτηδες δε. Με αυτή την τρίτη κατηγορία δεν θα ασχοληθούμε. Θα ασχοληθούμε με εκείνη στην οποία πιστεύουμε ότι ανήκετε όσοι παραπονιέστε πως «δεν έχετε φωτογένεια». Και θα σας βοηθήσουμε να την αποκτήσετε.

Κατ’ αρχάς, χαλαρώστε



Η πρώτη από τις φωτογραφίες που βλέπετε παρακάτω είναι «σφιγμένη», και φαίνεται σοβαρή και κάπως στημένη. Η δεύτερη είναι αυτό που λέμε χαλαρή και ανέμελη. Σκεφτείτε ότι αυτό που θέλουμε είναι το σώμα να σχηματίζει ένα ελαφρύ S (ελαφρύ είπαμε, μην λυγίζετε τη μέση πάρα πολύ, θα φαίνεται αφύσικο). Και χαμογελάστε λίγο περισσότερο, κάνει θαύματα στις φωτογραφίες σας. Αν δεν σας βγαίνει φυσικά, σκεφτείτε κάτι χαρούμενο –τις τελευταίες σας διακοπές, αν δεν έχετε κάτι πρόχειρο.

«Στρίψτε» τον κορμό σας κατά ¾ από την κατεύθυνση της κάμερας



Γνωστή και ως «η πόζα Βαρουφάκης», κολακεύει κάθε σωματότυπο και κάνει το αποτέλεσμα πιο αυθόρμητο (σαν να μην το περιμένατε ότι θα βγείτε φωτογραφία) και περισσότερο φιλικό προς τον χρήστη –ήτοι, προς αυτόν που κοιτάζει τη φωτογραφία σας. Τη συγκεκριμένη μέθοδο εφαρμόζουν, όπως θα προσέξετε, όλοι οι σταρ του Χόλιγουντ, ιδιαίτερα στις γνωστές φωτογραφίες στο κόκκινο χαλί, με μεγάλη επιτυχία.

Προσοχή με τα χέρια



Δεν θέλετε να κρύβετε το πρόσωπό σας, και σίγουρα δεν θέλετε να δημιουργείτε όγκο στο σώμα σας εκεί που δεν υπάρχει. Προσέξτε, για παράδειγμα, την πρώτη από τις παραπάνω φωτογραφίες: Οι γωνίες που σχηματίζουν τα χέρια στο πρόσωπο και το στήθος δεν κολακεύουν καθόλου το μοντέλο μας –σε αντίθεση με την δεύτερη φωτογραφία, όπου τα χέρια απλώς απομακρύνονται λίγο από τις επίμαχες περιοχές, δημιουργώντας ένα πολύ πιο «φυσικό» αποτέλεσμα.

Χαμηλώστε τους ώμους



Όπως λέγαμε και στην αρχή, το ζητούμενο είναι η πόζα σας να φαίνεται χαλαρή –και το πρώτο πράγμα που την επηρεάζει είναι οι ώμοι. Στην πρώτη φωτογραφία μας, οι ώμοι κάνουν την κυρία να φαίνεται αυστηρή και ίσως κάπως αμήχανη, ενώ στην δεύτερη φωτογραφία το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο κολακευτικό. Ο στόχος εδώ είναι οι ώμοι να «ενώνονται» νοητά με μια διαγώνια, αντί για οριζόντια, γραμμή.

Λυγίστε ένα γόνατο



Είναι απίστευτο πόση διαφορά κάνουν στις φωτογραφίες τα πόδια μας: Η στάση «προσοχής» ποτέ δεν έβγαλε καμία όμορφη φωτογραφία. Τι έχετε, λοιπόν, να κάνετε; Απλώς να λυγίσετε το ένα γόνατο, όπως στη φωτογραφία, ή να σταυρώσετε τα πόδια στους αστραγάλους ενώ είστε όρθιοι, για άμεση βελτίωση του αποτελέσματος.

Σκύψτε ελαφρώς το κεφάλι



Σχεδόν ποτέ δεν βλέπουμε τους ανθρώπους σε γκρο-πλαν, όπως στην πρώτη φωτογραφία – εξ ου και το συγκεκριμένο πορτραίτο σας φαίνεται κάπως τρομακτικό. Για να διορθώσετε αυτό το αφύσικο αποτέλεσμα, σκύψτε ελαφρώς το κεφάλι προς τα κάτω, ή ζητήστε από τον φωτογράφο σας να σηκώσει την κάμερα λίγο πάνω από το ύψος των ματιών σας –ώστε το βλέμμα σας να έχει ανοδική κατεύθυνση.

Πηγή: Bored Panda

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v