Πώς θα μειώσετε την κυτταρίτιδα την… τελευταία στιγμή

Κυτταρίτιδα τέλος! Ή μήπως η… αρχή; Δείτε πώς θα την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά – και φυσικά – εν όψει παραλίας, μέσα από τη διατροφή και την άσκηση. 
Πώς θα μειώσετε την κυτταρίτιδα την… τελευταία στιγμή
Ταλαιπωρεί γυναίκες – αλλά και άνδρες – και οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στα γονίδια. Είμαστε όμως… καταραμένοι; Όχι. Η κυτταρίτιδα και η όψη «φλοιού πορτοκαλιού» μπορεί να μειωθεί σε ανεκτά επίπεδα, αρκεί να έχετε κατά νου ορισμένες σωτήριες συμβουλές. 

Ποιες είναι αυτές; Μη σκεφτείτε δραστικά μέτρα και παράξενες θεραπείες. Τα πράγματα είναι απλά. 

Τρεχάτε ποδαράκια μου
Η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας μέσα από την καθημερινή ς ρουτίνα αρκεί για να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Βάλτε λοιπόν σαν στόχο να περπατάτε μια ώρα κάθε μέρα μετά τη δουλειά, ή να χρησιμοποιούμε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, ή να ασχοληθείτε με δουλειές του σπιτιού πιο συχνά. Αν, φυσικά, καταφέρετε να βρείτε χρόνο για γυμναστήριο και άσκηση ενδυνάμωσης αυτό θα αποτελούσε την ιδανικότερη λύση. 

Κόψτε το Junk Food
Αν δεν το κάνατε τόσο καιρό, κάντε το τώρα. Οι τροφές αυτές κατά βάση είναι πλούσιες σε λιπαρά και μάλιστα κορεσμένα, τα οποία ευθύνονται τόσο για διάφορα προβλήματα υγείας (καρδιαγγειακά, καρκίνος κ.α.), όσο και για τη δημιουργία και αύξηση της κυτταρίτιδας. Τα λιπαρά αυτά δύσκολα μεταβολίζονται από το σώμα και συνήθως (όταν συνυπάρχει και υψηλή ενεργειακή πρόσληψη) αποθηκεύονται στις ευαίσθητες περιοχές των μηρών και γλουτών, επιτείνοντας το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Κόψτε τα λοιπόν! 

Το έφαγες το φρουτάκι σου;
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ο ιδανικός συνδυασμός υδατανθράκων, βιταμινών και άλλων αντιοξειδωτικών συστατικών, δηλαδή ενέργειας και των στοιχείων εκείνων που βοηθούν το σώμα να χρησιμοποιήσει την ενέργεια αυτή. Ταυτόχρονα, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι εξαιρετικές πηγές κυρίως βιταμίνης C, Ε και φλαβονοειδών, τα οποία «πολεμούν» την κυτταρίτιδα. 

Νερό, πηγή ζωής
Θεωρείται ένας απλός, φυσικός, αλλά και αποτελεσματικός τρόπος εξάλειψης της κυτταρίτιδας. Ο οργανισμός πάντα θα πρέπει να ενυδατώνεται όσο καλύτερα γίνεται, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που η αφυδατώσεις είναι συχνές. Σε συνδυασμό πάντα με τις άλλες μεθόδους καταπολέμησης, το νερό θα σας βοηθήσει με την κατανάλωση ενός λίτρου την ημέρα.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v