Πώς να φτιάξεις το κέφι των άλλων: 8 απλοί τρόποι

Πόσες φορές σκεφτήκαμε πως θέλουμε να φέρουμε την αλλαγή, να μεταδίδουμε θετική ενέργεια στους άλλους; Ορίστε οκτώ τρόποι για να το κάνουμε.
Πώς να φτιάξεις το κέφι των άλλων: 8 απλοί τρόποι
Αν θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο, δεν χρειάζεται να κουραστείτε πολύ. Αρκεί να αλλάξετε την μέρα του διπλανού σας. Η ευτυχία, άλλωστε, είναι μεταδοτική. Με αυτούς τους οκτώ τρόπους μπορείτε να κάνετε τους γύρω σας να νιώσουν πιο σίγουροι και δυνατοί.

1. Χαμογελάστε. Ακόμα και το χαμόγελο ενός ξένου είναι αρκετό για να φτιάξει την μέρα κάποιου.
2. Μεταδώστε θετική ενέργεια. Φροντίστε οι πράξεις και τα λόγια σας να προκαλούν θετικές εντυπώσεις. Μην αναλώνεστε σε κουτσομπολιά και καυγάδες. Ένας θετικός άνθρωπος μπορεί πάντα να κάνει τους άλλους να δουν τα πράγματα από την δική του οπτική γωνία.

3. Κάντε (ειλικρινή) κομπλιμέντα. Πάντα υπάρχει κάτι που μπορείς να πεις και να κάνεις τον άλλον να χαμογελάσει, και με την σειρά του να σου ανοιχτεί.
4. Οι προκλήσεις είναι καλές. Ωθήστε τους άλλους να κυνηγήσουν τα ταλέντα τους, και δείξτε τους πως είστε ανοιχτοί στις δικές τους προσκλήσεις. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ανεβάσετε την αυτοεκτίμησή τους (και την δική σας) στα ύψη!

5. Κάντε πράγματα με άλλους. Βρείτε λίγο χρόνο για να συναντηθείτε για καφέ. Τηλεφωνήστε σε κάποιον γνωστό σας που ξέρετε ότι τα έχει βρει… σκούρα τελευταία. Μέσα σε μικρές ομάδες, ακόμα και οι πιο ντροπαλοί άνθρωποι θα νιώσουν αρκετά άνετα για να εκφραστούν.
6. Μοιραστείτε τις ιδέες σας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δημιουργικό – και διασκεδαστικό – από το να μοιράζεστε τις ιδέες σας και να ακούτε αυτές των φίλων σας. Χωρίς να το καταλάβετε, μπορεί να καταλήξετε να έχετε μια από τις πιο υπέροχες και παραγωγικές συζητήσεις.

7. Εξηγείστε.
Όλοι έχουμε κάτι να κερδίσουμε από τον διπλανό μας. Από τεχνικές γνώσεις μέχρι και συμβουλές για τα ερωτικά, η ανταλλαγή γνώσεων δημιουργεί υπέροχους δεσμούς.
8. Συμμετέχετε. Δραστηριοποιηθείτε στους κύκλους σας. Δηλώστε συμμετοχή σε ένα σεμινάριο, παρευρεθείτε σε κάποιο event, ακόμα και σε ένα πάρτι. Λογικά, υπάρχουν κι άλλοι που ενδιαφέρονται και η πρωτοβουλία σας θα τους βγάλει από το καβούκι τους. Πόσο μάλλον, θα γνωρίσετε άτομα που έχουν ίδια ενδιαφέροντα και στόχους. 

Πηγή: Time
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v