Κάντε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο!

Ο υπολογιστής σας αργεί και δεν νιώθετε ότι έχετε τις γνώσεις να τον συνεφέρετε; Δείτε Απλά tips για να αναβαθμίσετε την ταχύτητά του υπολογιστή σας, αλλά και την αυτοπεποίθησή σας ως ειδικού.  
Κάντε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο!
Πιθανότατα η σχέση σας με τους υπολογιστές μοιάζει με αρκετές από τις συγγενικές: Δεν το έχεις επιλέξει, αλλά ξέρεις ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Εχετε ίσως ξεπεράσει το στάδιο που αναφερόσασταν στον υπολογιστή ως «αυτό το μηχάνημα του σατανά», αλλά έκτοτε η σχέση σας δεν προχώρησε. 

Αν στα διάφορα προβλήματα που προκαλεί ο φορητός ή επιτραπέζιος υπολογιστής στην καθημερινότητά σας περιλαμβάνονται και οι καθυστερήσεις του, υπάρχουν λύσεις απλές και προσιτές στον ανεξοικείωτο. Όσο προχωρά η τριβή σας με τους υπολογιστές θα διαπιστώνετε ότι υπάρχουν πραγματικά άπειρα πράγματα να κάνετε για να εξοικονομήσετε ταχύτητα. Προς το παρόν, αυτά θα φανούν αρκετά στον άπειρο χρήστη. 

Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να εφαρμοστούν από όσους διαθέτουν Windows XP Home ή Pro, ενώ οι περισσότερες μπορούν να έχουν εφαρμογή και σε Windows 98 και 2000 καθώς και σε NT.

* Σβήστε με ασφάλεια τα μη απαραίτητα αρχεία από το σκληρό σας δίσκο. Πατήστε διαδοχικά Start- All Programs- Accessories- System Tools- Disk Cleanup. Αφού ένα boxάκι σας ενημερώσει ότι το σύστημα υπολογίζει, θα εμφανιστεί μια checklist. Ξετικάρετε το τελευταίο κουτάκι (Compress Files) και πατήστε ok.
 
* Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τα animation ή/και τα οπτικά εφέ. Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις πηγαίνετε στο Start- Control Panel- Display Settings και προσαρμόστε τις ρυθμίσεις.

* Κάντε defragment στο σκληρό σας δίσκο, ώστε τα προγράμματα να οργανωθούν εκ νέου αι ο υπολογιστής σας να τα εντοπίζει ευκολότερα. Πατήστε διαδοχικά Start- All Programs- Accessories- System Tools- Disk Defragmenter. Επιλέξτε Defragment όταν το πρόγραμμα ανοίξει. Η όλη διαδικασία θα πάρει περίπου μία ώρα- αν και αυτό εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο υπολογιστής σας.

* Κάντε συχνά τα updates στους διάφορους drivers (τα προγράμματα τα οποία εξασφαλίζουν την «επικοινωνία» ανάμεσα στον υπολογιστή σας και σε διάφορές περιφερειακές συσκευές) που είναι εγκατεστημένοι στον υπολογιστή σας. Οι πιο πρόσφατοι drivers τονώνουν σημαντικά την ταχύτητα. 

* Μειώστε τον αριθμό των προγραμμάτων που ξεκινούν ταυτόχρονα με τα Windows. Το MSconfig ένα πρόγραμμα που ήδη έχετε ενσωματωμένο σας επιτρέπει να επιλέξετε τι “τρέχει”. Επισκεφθείτε το Netsquirrel online για μια περιήγηση στο πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το MSCongif. 

* Ειδικά αν έχετε γνήσιο αντίτυπο των Windows, Μη διστάζετε να κάνετε τα updates του λειτουργικού σας συστήματος. Πατήστε Start- run και αφού πληκτρολογήσετε sysdm.cpl, πατήστε Enter. Κλικάρετε το Automatic Updates και επιλέξτε Automatic

* Εγκαταστήστε και τρέξτε τουλάχιστον ένα anti-spyware πρόγραμμα- ακόμα κια ένα από τα δωρεάν θα κάνει τη δουλειά, καλύτερα από ένα ανύπρκτο. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Windows Defender ή το Spyware Blaster. Αμφότερα είναι δωρεάν. Εγκαταστήστε τα άπαξ και τρέξτε τα μια φορά ανά εβδομάδα.

* Χωρίστε (ή «κάντε partition») τον σκληρό σας δίσκο. Πρακτικά αυτό θα πει να αναθέσετε σε διάφορα μέρη του σκληρού σας δίσκου να επιτελούν διαφορετικές εργασίες (αποθήκευση προγραμμάτων, αποθήκευση τνω όσων κατεβάζετε από το διαδίκτυο, παιχνίδια). Αυτό όχι μόνο θα αυξήσει την ταχύτητα, αλλά θα σας δώσει και έξτρα προστασία απο τις πιθανότητες «μόλυνσης» της μονάδας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v