ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Βρείτε άλλοθι για "παράνομες" περιπέτειες

Τώρα έχετε, άλλοθι και μάλιστα ατράνταχτο. Μια αμερικανική εταιρεία αναλαμβάνει να δικαιολογήσει οποιαδήποτε απουσία σας, παρέχοντάς σας ό,τι άλλοθι μπορείτε να φανταστείτε: από διεθνείς αριθμούς τηλεφώνου μέχρι επαγγελματίες ηθοποιούς να απαντούν στο τηλέφωνο ως γραμματείς σας.

Βρείτε άλλοθι για παράνομες περιπέτειες

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να λείψετε δυο μέρες από τη δουλειά, αλλά δε γίνεται να «αρρωστήσετε» πέμπτη φορά μέσα στον ίδιο μήνα. Ή ότι θέλετε μια καλή δικαιολογία για να αποφύγετε το υπερ-βαρετό πάρτι του ξαδέλφου που κατά τα άλλα είναι μια χαρά παιδί και δε θέλετε να τον στεναχωρήσετε. Ή απλά ότι θέλετε να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο, με ή χωρίς εξωσυζυγική σχέση, μακριά από την οικογενειακή εστία –αλλά χωρίς να στεναχωρηθεί κανένας. Τι κάνετε σε αυτήν την περίπτωση;

Οι επιλογές είναι δύο. Είτε ζητάτε «κάλυψη» από τους κολλητούς, οι οποίοι όπως λέει κι εκείνο το εξαιρετικά πετυχημένο ανέκδοτο ορκίζονται το επόμενο πρωί ότι είστε ακόμα μαζί τους ενώ εσείς έχετε ήδη γυρίσει σπίτι, είτε απευθύνεστε στους επαγγελματίες. Κι αν σκέφτεστε ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν επαγγελματίες για αυτά τα πράγματα», να υπενθυμίσουμε ότι στην εποχή της ελεύθερης αγοράς και της παγκοσμιοποίησης υπάρχουν επαγγελματίες για όλα τα πράγματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ονομάζονται Alibi Network και αναλαμβάνουν να σας παρέχουν το πολυπόθητο άλλοθι για οποιαδήποτε απουσία –από το σπίτι, τη δουλειά ή το πάρτι του ξαδέλφου.

Κι όταν λέμε άλλοθι, εννοούμε ατράνταχτο άλλοθι: σας τυπώνουν εισιτήρια, βάζουν επαγγελματίες ηθοποιούς να σας πάρουν τηλέφωνο στον αριθμό που θα τους υποδείξετε για να σας καλέσουν σε επαγγελματικό ταξίδι/ meeting/ σεμινάριο, σας κλείνουν ξενοδοχείο στο οποίο απαντά η «ρεσεψιόν» του επιβεβαιώνοντας πως όντως είστε εκεί, σας δίνουν τηλέφωνο με αριθμό Ιαπωνίας όταν εσείς στην πραγματικότητα είστε στο Ντουμπάι, σας προμηθεύουν με αναμνηστικά δώρα του «ταξιδιού» σε συσκευασίες που μπορεί να γράφουν “Duty Free Milan” όταν εσείς γυρίζετε από το Παρίσι και ό,τι άλλο μπορείτε –ή, για την ακρίβεια, δεν μπορείτε– να φανταστείτε.

Όσο για τιμές; Το εικονικό ξενοδοχείο ξεκινά από 175 δολάρια, ή περίπου 118 ευρώ, η επιβεβαίωση ενός επαγγελματικού meeting ή σεμιναρίου ξεκινά από 75 δολάρια, ή περίπου 50 ευρώ, ενώ ένα τηλέφωνο με αριθμό της χώρας που θα επιλέξετε –π.χ. μία τοπική σύνδεση στην Τασμανία– από όπου θα φαίνεται ότι καλείτε και θα σας καλούν ξεκινά επίσης από 175 δολάρια, ή 118 ευρώ.

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Σικάγο, αλλά οι πελάτες της μπορούν να μένουν οπουδήποτε στον κόσμο –αρκεί μία online εγγραφή, ένα τηλεφώνημα ή ένα mail. Όσο για το ηθικό του πράγματος; Οι υπεύθυνοι του Alibi Network δε φαίνονται να ανησυχούν. «Δεν κλείνουμε σπίτια. Για την ακρίβεια, σώζουμε γάμους, εξασφαλίζοντας ότι κανείς δε θα στεναχωρηθεί εξαιτίας μιας περιπέτειας η οποία δε σημαίνει τίποτα παραπάνω. Από τη στιγμή που ο πελάτης μας έχει αποφασίσει να απουσιάσει για λίγο, αλλά δε θέλει να χαλάσει τη σχέση του, εμείς παρέχουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες θα είναι όλοι ευτυχισμένοι» δηλώνουν. «Τα όριά μας είναι μόνο νομικά. Δεν παρέχουμε άλλοθι για εγκληματικές ενέργειες».

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

Το site του Alibi Network
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία."

Αντρέι Ταρκόφσκυ, Ρώσος σκηνοθέτης

 • 337 - Πεθαίνει ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ισαπόστολος.
  1813 - Γεννιέται ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός.
  1825 Πεθαίνει η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.
  1885 - Πεθαίνει ο Βικτόρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας.
  1917 - Γεννιέται ο Στέλιος Ανεμοδουράς, συγγραφέας του Μικρού Ήρωα.
  1960 - Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
  1963 - Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α., Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v