Φτιάξετε μόνοι σας οικολογικό air condition

Σκεφτήκατε ποτέ ότι με έναν ανεμιστήρα, αρκετό πάγο και ένα μεγάλο σκουπιδοτενεκέ μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας, οικολογικό air condition, για να δροσίσετε χώρους που στερούνται... τεχνικής υποδομής και να αποσυμφορήσετε τα ενεργειακά δίκτυα; Μάθετε πώς.
Φτιάξετε μόνοι σας οικολογικό air condition
Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τον καύσωνα σε χώρους που δε διαθέτουν air condition, κατασκευάζοντας, με μηδενικό κόστος, το δικό σας… ρυθμιστή θερμοκρασίας.

Τα βασικά «υλικά» που θα χρειαστείτε κατά πάσα πιθανότητα τα διαθέτετε ήδη –είναι μόνο ένας ανεμιστήρας και ένας μεγάλος σκουπιδοτενεκές. Ενώνοντάς τους μεταξύ τους με μερικές σωλήνες, έχετε ένα αποτελεσματικότατο air condition, που θα δροσίσει επαρκώς ένα μεσαίου μεγέθους χώρου, σε περίπου 15-20 λεπτά.

Ακούγεται απίστευτο; Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε. Η ιδέα ανήκει σε έναν Καναδό φοιτητή που πέρασε το θερινό εξάμηνο σε εστία χωρίς air condition, και έχει κάνει ταχύτατα το γύρο του Διαδικτύου.

Εκτός από τον ανεμιστήρα και το σκουπιδοτενεκέ, θα χρειαστείτε επίσης περίπου 7,5 μέτρα χάλκινα σωληνάκια, με εξωτερική διάμετρο 0,6 cm, 6 μέτρα σωληνάκια βινυλίου με εσωτερική διάμετρο 0,6 cm και δύο μικρούς σφιγκτήρες μανικών.

Γεμίζετε το σκουπιδοτενεκέ με παγωμένο νερό, ή ακόμη καλύτερα με παγάκια, τα οποία αφήνετε να λιώνουν. Τυλίγετε το χάλκινο σωληνάκι στο πίσω μέρος του ανεμιστήρα, κόβετε το σωληνάκι βινυλίου στα δύο και ενώνετε τη μία άκρη κάθε κομματιού με τις δύο άκρες του χάλκινου.

Στη συνέχεια, τοποθετείτε τη μία άκρη μέσα στο σκουπιδοτενεκέ, βυθίζοντάς την όσο το δυνατόν περισσότερο, και την άλλη έξω από το παράθυρο. Με αυτόν τον τρόπο, η μία άκρη της σωλήνωσης χρησιμοποιείται ως είσοδος, από την οποία περνά το νερό για να φτάσει στον ανεμιστήρα, ο οποίος διαχέει παγωμένο αέρα στο χώρο, και η άλλη ως έξοδος, από την οποία φεύγει ο ζεστός αέρας εκτός χώρου.

Σίγουρα, η κατασκευή σας δε θα ανταποκρίνεται στα στάνταρ ενός κανονικού air condition. Θα είναι, όμως, ένα εξαίρετο υποκατάστατο σε χώρους που στερούνται της απαραίτητης τεχνικής υποδομής ή στην περίπτωση που το υπάρχον μηχάνημα χαλάσει λόγω υπερβολικής χρήσης.

Επιπροσθέτως, θα σας δώσει την ικανοποίηση της ιδιοκατασκευής και θα αποτελέσει μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση για τις ημέρες του καύσωνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v