Έξυπνες και πανεύκολες λύσεις για τις άσχημες μυρωδιές του σπιτιού

Θες το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα, χωρίς χημικά; Δες πώς θα απομακρύνεις τις ανεπιθύμητες μυρωδιές με φυσικό τρόπο.
Έξυπνες και πανεύκολες λύσεις για τις άσχημες μυρωδιές του σπιτιού
Οι άσχημες μυρωδιές στο σπίτι είναι εκνευριστικές, πόσο μάλλον τις μέρες που η ζέστη χτυπάει κόκκινο. Ακόμα και αν αερίζεις συχνά, κάποιες μπορεί να επιμένουν.

Δες πώς θα τις ξεφορτωθείς φυσικά και γρήγορα.

Νιφάδες βρώμης για τον κάδο των σκουπιδιών

Για να μειώσεις τις μυρωδιές των σκουπιδιών, βάλε μία χούφτα νιφάδες βρώμης στον πάτο του κάδου. Αντίστοιχα, για να «απορροφήσεις» τις μυρωδιές του ψυγείου, βάλε τις νιφάδες σε ένα μπολ και τοποθέτησέ το στο ράφι.

Τσιγαρίλα εναντίον ξυδιού σημειώσατε διπλό

Για να απομακρύνεις τη δυσάρεστη μυρωδιά του καπνού, πάρε μια παλιά πετσέτα και μούλιασέ την μέσα σε λευκό ξύδι. Στράγγιξέ την καλά και… αέρισε το σπίτι με αυτή.

Φυσικό αρωματικό χώρου

Ένα μίγμα που θ’ αποτελείται από δύο φλιτζάνια νερό, ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι, ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα και λίγες σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο περιέχει όλα τα συστατικά για ένα ωραιότατο αρωματικό χώρου.

Ποδαρίλα στοπ

Αν η μυρωδιά των παπουτσιών είναι έντονη, δοκίμασε να τσαλακώσεις ένα φύλλο εφημερίδας και να τη βάλεις μέσα σε κάθε παπούτσι. Θα εκπλαγείς από το πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό το κόλπο.



Μαγειρική σόδα και ξίδι για τον νεροχύτη

Ρίξε καυτό νερό μαζί με ξίδι μετά το πλύσιμο των πιάτων για να καθαρίζουν οι σωληνώσεις και να φύγουν οι άσχημες μυρωδιές. Αν το πρόβλημα επιμένει, ανακάτεψε λίγο ξίδι και μαγειρική σόδα και ρίξε το αφρισμένο διάλυμα στον νεροχύτη. Μετά από μισή ώρα ξέβγαλε με άφθονο καυτό νερό.

Αντίο ψαρίλα

Μπορείς να μειώσεις την μυρωδιά από το μαγειρεμένο ψάρι στην κουζίνα, βράζοντας λίγο ξίδι με νερό σε μια κατσαρόλα. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, πρόσθεσε στο μίγμα ένα ξυλάκι κανέλας ή λίγες σταγόνες από το αγαπημένο στου αιθέριο έλαιο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v