Πώς θα ξεφορτωθείς τις κατσαρίδες

Μια κατσαριδούλα και όχι μόνο μία, αλλά πολλές έφτασαν στο σπίτι σου και τα έχεις χαμένα; Άσε μας να σε βοηθήσουμε.
Πώς θα ξεφορτωθείς τις κατσαρίδες
Όλα τα πλάσματα ο Θεός τα έφτιαξε, αλλά συγκεκριμένα στις κατσαρίδες πρέπει να έβαλε και το χεράκι του ο Βελζεβούλ. Προσπαθούμε να τις δούμε με καλό μάτι, αλλά κάθε φορά που κάποια πετάγεται μπροστά μας, ή ακόμα χειρότερα ίπταται, τα πράγματα ζορίζουν πολύ.

Αν μας νιώθεις, τότε ξέρεις πως οι κατσαρίδες είναι δύσκολη πίστα.

Δες πώς θα τις ξεφορτωθείς,

Η απολύμανση θα σε σώσει

Η απολύμανση του σπιτιού σου από τα μέσα της Άνοιξης αλλά και κατά τις αρχές του Φθινοπώρου είναι παραπάνω από απαραίτητη, για να γλιτώσεις από τις κατσαρίδες. Κατά την απολύμανση μιας πολυκατοικίας, καθαρίζεται το κεντρικό φρεάτιο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα (εφόσον το ζητήσουν οι ένοικοι) να γίνει απολύμανση και σε κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά. Σε αυτή την απολύμανση τοποθετείται ειδικό εντομοκτόνο τζελ μέσα στα ντουλάπια, ενώ ψεκάζονται τα μπαλκόνια και τα σιφώνια.

Μην αφήνεις το κακό να μπει

Οι κατσαρίδες, όπως και κάθε.. αδέσποτο ζωάκι, χρειάζονται φαγητό, νερό και καταφύγιο για να ζήσουν. Φρόντισε λοιπόν να καθαρίζεις καλά με αντιβακτηριδιακά υγρά, πατώματα, ντουλάπια και επιφάνειες από ψίχουλα, αλλά και να σφραγίζεις κάθε πιθανή είσοδό τους προς το σπίτι. Τοποθέτησε καπάκια-τάπες πάνω από κάθε φρεάτιο και σχαράκια με πάρα πολύ μικρές εγκοπές στα σιφώνια. Επίσης, σφράγισε κάθε πιθανή ρωγμή σε πλακάκια και διαρροή σε σωλήνες με ειδικά κολλώδη υλικά (π.χ. με τζελ σιλικόνης ή διογκωτικούς αφρούς).

Αν έχεις κατοικίδια, φρόντισε να τρώνε σε συγκεκριμένες ώρες και μην αφήνεις τροφή στο μπολάκι τους. Οι τροφές ζώων είναι ανοιχτή πρόσκληση για τις κατσαρίδες που, σε αντίθεση με τον γάτο σου, δεν είναι ιδιότροπες με το φαγητό.

Προσοχή: Ναρκοπέδιο

Βορικό οξύ: Πρόκειται για ένα φυσικό μεν, επικίνδυνο δε υλικό, το οποίο τις εξολοθρεύει. Θα το προμηθευτείς από τα φαρμακεία και θα το διαχειριστείς με ιδιαίτερη προσοχή, φορώντας γάντια. Λίγα γραμμάρια αρκούν, με τα οποία θα σχηματίσεις μπαλάκια με πατάτα ή ψωμάκι και θα τα τοποθετήσεις σε σημεία όπου υποψιάζεσαι πως μπορεί να αράζουν τα έντομα τούτα. Προσοχή σε παιδιά και κατοικίδια όμως.

Αν θες να δοκιμάσεις κάτι πιο ασφαλές και αναίμακτο, δοκίμασε να ανακατέψεις ένα μέρος μαγειρικής σόδας και ένα μέρος ζάχαρης άχνης, να το βάλεις σε ένα ρηχό πιάτο και να το τοποθετήσεις σε μέρη όπου συχνάζουν. Λέγεται πως ο συνδυασμός ζάχαρης και σόδας είναι θανατηφόρος.

Διεκδικούν δάφνες

Οι κατσαρίδες μισούν τη γεύση της δάφνης. Δοκίμασε να απλώσεις φύλλα δάφνης σε μέρη που τριγυρνούν κατσαρίδες. Βάλε τις υπόλοιπες από τη συσκευασία στην κατσαρόλα με τις φακές για έξτρα άρωμα.

Μια καλή νεπέτα

Μια φυσική απωθητική ουσία για τις κατσαρίδες είναι η νεπέτα, ένα όχι και τόσο γνωστό βότανο.  Άσε  μικρά σακουλάκια με νεπέτα στα σημεία που έχεις δει κατσαρίδες. Εναλλακτικά, βράσε νεπέτα σε νερό και με το μείγμα ψέκασε τα κουφώματα του σπιτιού, πίσω από τα ντουλάπια κ.λπ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v