Πώς θα κάνεις το στήθος σου να δείχνει μεγαλύτερο

Το κατάλληλο σουτιέν, το μπρόνζερ που κάνει θαύματα και άλλα μυστικά και τρικ που θα κάνουν το στήθος σου να δείχνει μεγαλύτερο.
Πώς θα κάνεις το στήθος σου να δείχνει μεγαλύτερο
Έχεις μικρό στήθος και αισθάνεσαι ότι κάποια ρούχα δεν κάθονται καλά πάνω σου (ναι, εσένα λέμε, ντεκολτέ σε σχήμα V); Θέλεις να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου κάνοντας το μπούστο σου να δείχνει μεγαλύτερο; Υπάρχουν τρόποι –και όχι, δεν εξαντλούνται στο απόλυτο φετίχ των 90ς, το απέθαντο Wonderbra.

Βήμα 1ο: Διάλεξε το κατάλληλο σουτιέν

Έρευνες λένε ότι εννιά στις δέκα γυναίκες φορούν λάθος νούμερο σουτιέν. Αν δεν είσαι βέβαιη για το νούμερό σου, είναι καλή ιδέα να πας σε εξειδικευμένο μαγαζί για να βρεις το νούμερό σου, μέσα από μια διαδικασία που ονομάζεται fitting –ναι, υπάρχει και ναι, είναι θαυματουργή. Το κάνεις μία φορά, σημειώνεις κάπου το νούμερο και ξενοιάζεις για πάντα.

Αυτό που θέλεις για να δείχνει το στήθος μεγαλύτερο απ’ ό,τι είναι, είναι ένα σουτιέν που δεν θα σου πέφτει μεγάλο –αλλά ούτε και μικρό για να μην το πιέζει– με ραφές που δίνουν στο στήθος φυσικό σχήμα, και με μπανέλες, που το ανασηκώνουν κάνοντάς το να δείχνει μεγαλύτερο. Εννοείται ότι εξαιρετική δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση κάνουν και τα γνωστά push-up.

Καλή ιδέα είναι και η ενίσχυση, η οποία τοποθετείται στο κάτω μέρος του σουτιέν, αν δεν την έχει ήδη από κατασκευής του. Μπορείς να αναζητήσεις μαξιλαράκια σιλικόνης, ή και υφασμάτινα, που θα βάλεις μέσα στο σουτιέν για να ανασηκώσουν το στήθος και να του δώσουν όγκο.

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να τσεκάρεις τα σουτιέν σου κάθε 3-4 μήνες: Τα παλιά, φθαρμένα σουτιέν δεν κρατούν το στήθος ψηλά, το δε spandex ειδικά χαλάει γρήγορα με την χρήση. Πώς θα το τσεκάρεις; Φόρα το σουτιέν και στάσου με το πλάι μπροστά στον καθρέφτη. Αν οι θηλές κοιτάζουν προς τα κάτω, αντί για προς τα πάνω, είναι ώρα να το αντικαταστήσεις.

Βήμα 2ο: Επίλεξε τα σωστά ρούχα

Τα εφαρμοστά μπλουζάκια που κάνουν τη μέση να δείχνει μικρότερη δημιουργούν το λεγόμενο σχήμα κλεψύδρας, κάνοντας το στήθος να φαίνεται μεγαλύτερο. Το ίδιο εφέ θα έχει και ένα μεσάτο φόρεμα, ή απλώς μια ζώνη στη μέση. Αντιθέτως, τα χαλαρά, ριχτά μπλουζάκια και φορέματα κάνουν το στήθος να δείχνει μικρότερο.

Εξαιρετική δουλειά στην ψευδαίσθηση του όγκου κάνουν και οι οριζόντιες ρίγες, ειδικά αν είναι φαρδιές, όπως και η αντίθεση έντονο χρώμα πάνω με ουδέτερο κάτω –ας πούμε, κόκκινη μπλούζα με μαύρη φούστα, ή πολύχρωμο tshirt με κλασικό τζιν.

Μην υποτιμάς, όμως, και τα αξεσουάρ: Ένα κολιέ ή ακόμα καλύτερα ένα μενταγιόν που σταματά ακριβώς στη γραμμή του ντεκολτέ θα τραβήξει την προσοχή στο στήθος, κάνοντάς το να φαίνεται μεγαλύτερο.

Βήμα 3ο: Είναι και θέμα στάσης

Όχι στάσης ζωής, στάσης που στέκεσαι. Κράτα την πλάτη σου όσο πιο ίσια γίνεται –το καμπούριασμα μοιραία φέρνει το στήθος προς τα μέσα, κάνοντάς το να δείχνει μικρότερο, ενίοτε ακόμα και να εξαφανίζεται από το οπτικό πεδίο. Αν δυσκολεύεσαι ή νιώθεις άβολα να κάθεσαι με τεντωμένη πλάτη, δοκίμασε απλώς να τραβήξεις τους ώμους σου προς τα πίσω, ή να βάλεις τα χέρια σου στο πλάι για έξτρα στήριξη ενώ κάθεσαι οκλαδόν. Και τα δύο θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Βήμα 4ο: Το contouring το έχεις ακουστά;

Είναι εκείνη η τεχνική μακιγιάζ που σύστησε πριν μερικά χρόνια στον πλανήτη η Kim η Kardashian, και παίζει με τις σκιές για να δημιουργήσει γωνίες στο πρόσωπο. Παίρνει χίλια χρόνια, αλλά αν δεν βαριέσαι, αυτό που συμβαίνει στο τέλος είναι ένα μικρό θαύμα. Και λειτουργεί εξίσου καλά και για το στήθος.

Να πώς θα το κάνεις: Αρχικά, πάρε ένα πινέλο του ρουζ. Τα μεσαίου μεγέθους, επίπεδα πινέλα είναι ιδανικά για το περίγραμμα. Επίλεξε ένα ματ bronzer έναν ή δύο τόνους πιο σκούρο από το δέρμα σου. Άπλωσε το bronzer σε σχήμα V πάνω και στο κέντρο του ντεκολτέ σου. Στη συνέχεια, πέρνα ένα highlighter στις κορυφές του στήθους και γύρω από το σχήμα V. Και τώρα, το τελευταίο και δυσκολότερο βήμα: Οπλίσου με υπομονή, και ανακάτεψε με ένα φαρδύ πινέλο του ρουζ τα δύο υλικά μεταξύ τους, μέχρι να σταματήσεις να διακρίνεις πού αρχίζει το ένα και πού τελειώνει το άλλο. Είπαμε, παίρνει αιώνες, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v