Πώς θα φαίνεστε πιο έξυπνος στις συζητήσεις

Θέλετε να σας ακούνε όταν μιλάτε και να φαίνεστε ενδιαφέρων τύπος. Γίνεται; Φυσικά και γίνεται.
Πώς θα φαίνεστε πιο έξυπνος στις συζητήσεις
Θέλετε να φαίνεστε πιο έξυπνος στις συζητήσεις; Δεν χρειάζεται να κάνετε βαρύγδουπες δηλώσεις ή να χρησιμοποιείτε λέξεις που χρειάζεται να ανοίξει κανείς λεξικό για να καταλάβει τι σημαίνουν. Όλα είναι θέμα στάσης και συμπεριφοράς . Γι’ αυτό μετρήστε τα λόγια σας και ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές.

1. Κοιτούν στα μάτια

Τα έξυπνα άτομα θα κρατήσουν οπτική επαφή με τον συνομιλητή τους από την αρχή της συζήτησης. Γνωρίζουν ότι αν κοιτάζουν κάτω ή μακριά, δείχνουν νευρικοί ή αδιάφοροι.

Δεν κοιτούν το κινητό τους, το βάζουν κάτω και κοιτούν στα μάτια το άτομο που βρίσκεται απέναντί τους από την αρχή μέχρι το τέλος της συνομιλίας. Γνωρίζουν ότι η μη λεκτική επικοινωνία είναι εξίσου σημαντική με τη χρήση λέξεων όταν αλληλεπιδρούν με κάποιον. 

2. Προσέχουν τη γλώσσα του σώματός τους και τον τρόπο που μιλούν

Οι έξυπνοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η στάση του σώματος, οι εκφράσεις του προσώπου και οι κινήσεις του σώματος θα βοηθήσουν ή θα «σαμποτάρουν» μια συζήτηση. Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουν είναι να ανασηκώνουν τα φρύδια τους για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Αυτή η κίνηση δείχνει ότι αυτός που την κάνει, ενδιαφέρεται για αυτό που ακούει.

Τα έξυπνα άτομα κάνουν τις ίδιες κινήσεις με το άτομο με το οποίο μιλάνε. Αυτό το καθρέφτισμα τους βοηθά να χτίσουν σχέσεις και να δείξουν ότι ενδιαφέρονται να συνδεθούν με τον συνομιλητή τους. 

Αναφορικά με το τι λένε, μετρούν τα λόγια τους, δεν βιάζονται να απαντήσουν, ούτε εξηγούνται υπερβολικά αν δεν τους ρωτήσει ο συνομιλητής. Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν. 

3. Κάνουν έξυπνες ερωτήσεις

Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν κατακτήσει την τέχνη και την επιστήμη του να κάνουν μεγάλες ερωτήσεις. Είναι μια δεξιότητα που έχουν εξασκήσει. Σκέφτονται στοχαστικά και δομούν τις ερωτήσεις τους και τις λέξεις που χρησιμοποιούν.

Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν μάθει από δικηγόρους, δημοσιογράφους και γιατρούς πώς να κάνουν ερωτήσεις. Αποσκοπούν να κάνουν το άλλο άτομο να μιλήσει περισσότερο από τους ίδιους. Δείχνουν ότι νοιάζονται, είναι ενημερωμένοι και κρατούν τη συζήτηση σε ροή. Οι έξυπνοι άνθρωποι ρωτάνε πού βασίζεται το επιχείρημα που τους παραθέτει ο συνομιλητής τους και γιατί συμβαίνει αυτό. Δεν ντρέπονται να ρωτήσουν  «γιατί», βοηθά τη συζήτηση να κυλήσει και, αν ο συνομιλητής λέει αερολογίες, να εκτεθεί.

4. Προσφέρουν γέλιο στους ανθρώπους

Οι έξυπνοι άνθρωποι μελετούν τους κωμικούς και ξέρουν πώς να κάνουν τον άλλον να γελάσει -γι’ αυτό βάλτε τώρα να δείτε stand up comedies. Γνωρίζουν ότι ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι γελούν είναι η ασυμφωνία. Προσέχουν κάθε λεπτομέρεια για να βρουν εκείνες τις ρωγμές στη συζήτηση και να μετατρέψουν τις διαφωνίες σε στιγμές γέλιου.

Όταν ξεκινούν τη συζήτηση με γέλιο, σπάει ο πάγος και γίνεται η συζήτηση πιο ευχάριστη. Ξέρουν ότι δεν έχει σημασία τι λένε αλλά πώς το λένε. Ξέρουν ότι το γέλιο θα καταλήξει σε συμφωνία.

5. Ακούνε πραγματικά

Οι σπουδαίοι συνομιλητές γνωρίζουν ότι το να ακούν είναι εξίσου σημαντικό με το να μιλούν όταν ξεκινά μια συζήτηση. Οι έξυπνοι άνθρωποι θα ακούσουν πραγματικά το άλλο άτομο και θα βρουν εξαιρετικές συμβουλές για το θέμα που συζητούν.

Ακούνε για να καταλάβουν, όχι για να απαντήσουν. Γνωρίζουν ότι η ακρόαση είναι μια βασική δεξιότητα για να δώσουν μία έξυπνη απάντηση. Προσέχουν τι λένε οι συνομιλητές, πώς το λένε και τι αποφεύγουν να πουν.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v