Πώς θα ξεκουραστούμε στις γιορτές χωρίς ούτε μία αργία;

Φέτος οι γιορτές δεν μας τα λένε καλά, πέφτουν όλες οι αργίες σαββατοκύριακα και αυτό δεν είναι καθόλου καλή φάση. Εμείς όμως θα βρούμε τρόπους να ξεκουραστούμε.
Πώς θα ξεκουραστούμε στις γιορτές χωρίς ούτε μία αργία;
Τα άστρα φέτος ευθυγραμμίστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μας ταλαιπωρούν και να μη μας αφήνουν να πάρουμε μία ανάσα. Εκτός των προφανών, φέτος δυσκολευτήκαμε και στο θέμα των αργιών. Μόνο η Καθαρά Δευτέρα στάθηκε στο ύψος της∙ δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς. 

Εμείς δεν πτοούμαστε. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά φέτος να αδράξουμε κάθε λεπτό του σαββατοκύριακου και κάθε στιγμή που ακολουθεί μετά τη δουλειά.

Αρχικά, σε αυτές τις γιορτές δεν θα πάμε γυμναστήριο, δεν θα κάνουμε καμία προπόνηση, γιατί από το τρίωρο πήγαινε-στο-γυμναστήριο-κάνε-προπόνηση-άλλαξε-γύρνα-σπίτι με την κίνηση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα (και ειδικά σε περίοδο γιορτών), το χρειαζόμαστε για να ξεκουραστούμε.

Αν νιώθουμε πολύ «σάπιοι» θα κάνουμε λίγο γιόγκα στο σπίτι. Να αδειάσει και λίγο το κεφάλι.

Θα περιορίσουμε λίγο τις εξόδους μας. Δεν είναι και τίποτα. Αντί να βγούμε και Παρασκευή και Σάββατο, θα βγούμε τη μία από τις δύο μέρες.

Την ημέρα που δεν θα βγούμε, θα μαζέψουμε φίλους σπίτι για να χαλαρώσουμε, να κοινωνικοποιηθούμε και για να μοιραστούμε την όμορφη θέα του χριστουγεννιάτικου μας δέντρου και με άλλους ανθρώπους. Έτσι θα νιώσουμε λίγο ότι το ζούμε γιορτινά.

Θα μας κάνουμε δώρο ένα μασάζ. Ένα καλό μασάζ που θα έχει όλο το πακέτο. Μην πάει ο νους σας στο πονηρό. Αυτό που εννοούμε είναι χαμάμ και μάσκα σώματος.

Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αδειάσει το κεφάλι μας. Καταρχάς θα διαβάσουμε βιβλία αντί να δούμε ταινίες και σειρές με σασπένς. Ωραία η αδρεναλίνη, αλλά δεν σε χαλαρώνει.

Αν επιμένουμε στις σειρές, θα βάλουμε κάποια που να μην απαιτεί συγκέντρωση. Κάτι χαλαρό όπως το «The Office».

Θα δούμε γαλλικό κινηματογράφο. Κανένα σασπένς, μόνο κάτι ερωτίλοι που μιλάνε γρήγορα και συμβαίνουν διάφορα πράγματα μεταξύ τους.

Θα μαγειρέψουμε όσο γίνεται λιγότερο αν το θεωρούμε αγγαρεία, αλλά αν είναι μια διαδικασία που μας χαλαρώνει θα την ασκήσουμε. Φέτος ήρθε η ώρα να φτιάξουμε μελομακάρονα.

Θα πάμε στο βουνό. Ευκαιρία είναι τώρα που έχει χιονίσει στην Πάρνηθα. Λίγο καθαρό οξυγόνο βοηθά στην ξεκούραση του νου.

Θα κάνουμε αφρόλουτρο με αναμμένα κεριά αντί για φώτα. Είναι και χαλαρωτικό, και μας βάζει σε εορταστικό κλίμα.

Θα βράσουμε λίγη λεβάντα χωρίς να ανάψουμε τον απορροφητήρα. Η λεβάντα έχει ηρεμιστικές ιδιότητες και θα μας βοηθήσει να διαβάσουμε το βιβλίο μας χωρίς άγχος.

Θα κάνουμε δώρο στον εαυτό μας ένα καλό πάπλωμα, από εκείνα τα βαριά που βοηθούν στον ύπνο. 

Θα κάνουμε μαραθώνιο της αγαπημένης μας ταινίας. Μα θα είναι η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών; Θα είναι οι οκτώ ταινίες του Χάρι Πότερ; Θα είναι ο Πόλεμος των Άστρων; Οι μαραθώνιοι ταινιών είναι κάτι που συνηθίζουμε να κάνουμε στις γιορτές – και μόνο η αίσθηση της πράξης μιας γιορτινής συνήθειας, βοηθά.

Θα περάσουμε εποικοδομητικό χρόνο με τους δικούς μας. Δεν θα βάλουμε φέτος τη μητέρα για ακόμα μία φορά να μαγειρέψει. Θα την πάμε σε ένα θέατρο ή σινεμά. Γιατί αν ξεκουραστεί και χαμογελάσει εκείνη, ξεκουραζόμαστε και χαμογελάμε κι εμείς.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v