Πώς να κρύψω κιλά στις φωτογραφίες;

Δεν θέλουμε να πιστεύεις ότι θα έπρεπε, αλλά αν επιμένεις, υπάρχουν τρικ και κόλπα που θα σε κάνουν να μοιάζεις πιο αδύνατος/η στις φωτογραφίες.
Πώς να κρύψω κιλά στις φωτογραφίες;
Σίγουρα έχεις ακούσει και δει στο ίντερνετ τα χίλια μύρια για τα θαύματα που μπορεί να κάνει το Photoshop, και το πόσο συχνά οι αψεγάδιαστες φωτογραφίες που βλέπεις στα social media είναι ένα ψέμα, αποτέλεσμα βαριάς επεξεργασίας. Δεν χρειάζεται, όμως, να είσαι γκουρού της τεχνολογίας για να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες σου αφού τις βγάλεις. Αν για κάποιο λόγο θέλεις να φαίνεσαι πιο αδύνατος/η απ’ όσο είσαι, αυτά τα τρικ εφαρμόζονται την ώρα που βγάζεις την φωτογραφία.

Η γωνία λήψης είναι το παν

Αν ο άνθρωπος που τραβά την φωτογραφία βρίσκεται χαμηλότερα από σένα (γονατιστός, ας πούμε, ή απλά τυγχάνει πιο κοντός) μοιραία η φιγούρα σου αποκτά όγκο που δεν χρειάζεσαι. Ιδανικά, θέλουμε ο φωτογράφος να είναι κάπου πιο ψηλά από σένα –δωσ’ του ένα σκαμπό να ανέβει, εν ανάγκη.

Κάνε δυο βήματα πίσω

Οι λιγότερο κολακευτικές ολόσωμες φωτογραφίες είναι αυτές που είναι τραβηγμένες από πολύ κοντά –γενικώς το «πολύ κοντά» λειτουργεί μόνο για πορτραίτα, και αυτό πάλι από συγκεκριμένες γωνίες, βλέπε προηγούμενη παράγραφο. Πάρε τις αποστάσεις σου από την κάμερα, και θα «κατέβεις» αμέσως 5-6 κιλά.

Strike a pose

Την έχεις δει σίγουρα, είναι η πιο κλασική πόζα των σταρ του Χόλιγουντ: Αυτό που το σώμα είναι γυρισμένο κατά ¾ στην κάμερα, το μπροστά χέρι στη μέση, το πίσω χαλαρό, παράλληλο με τον κορμό. Υπάρχει λόγος που είναι τόσο δημοφιλής: Είναι η πιο κολακευτική για τη σιλουέτα σου πόζα που μπορείς να πάρεις.

Τεντώσου

Γενικώς, το να στέκεσαι σαν ναύαρχος του 19ου αιώνα, με τα πόδια σε στάση προσοχής και τα χέρια κρεμασμένα στα πλευρά σου, δεν θα σε κολακέψει όσο καλή γωνία λήψης και αν έχεις βρει. Βρες κάτι να κάνεις με τα χέρια σου, εν ανάγκη πάρε πόζα πανηγυρισμού, σαν να χορεύεις το YMCA (το Y, κατά προτίμηση, όχι το Α, και σίγουρα όχι το C).

Φόρα κάτι μαύρο

Το παλιό, γνωστό, κλασικότερο των κλασικών τρικ, αφαιρεί πόντους από την περιφέρεια (ή από όπου αλλού θεωρείς ότι χρειάζεσαι να αφαιρέσεις πόντους) και στην πραγματική ζωή, κάνει θαύματα και στις φωτογραφίες σου. Μια έξτρα προσοχή τη θέλει με τα χειμωνιάτικα ρούχα, βέβαια, θυμήσου να αφήσεις λίγο δέρμα ακάλυπτο ή να συνδυάσεις το μαύρο με κάποιο άλλο χρώμα, για να μην καταλήξει να φαίνεται ένα σκέτο πρόσωπο πάνω από μια μαυρίλα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v