Πώς να προστατέψω το σπίτι μου από κλέφτες

Όλοι ανησυχούν ότι μπορεί να τους κλέψουν. Υπάρχουν όμως τρόποι να προστατευτείς, και θα σου τους αποκαλύψουμε.
Πώς να προστατέψω το σπίτι μου από κλέφτες
Αρχικά, βάλε συναγερμό. Είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να ξέρεις πως σε περίπτωση διάρρηξης θα ειδοποιηθεί η αστυνομία. Βέβαια, είμαστε σίγουροι πως αυτό το σκέφτηκες και εσύ και δεν έκανες κλικ για να διαβάσεις κάτι που ήδη έχεις σκεφτεί.

Αυτές είναι μερικές πιο πρακτικές συμβουλές για να κρατάς το σπίτι σου ασφαλές.

1. Βρες τα αδύναμα σημεία του
Από πού θα μπορούσε να μπει κάποιος κλέφτης; Φρόντισε εκείνα τα σημεία να έχουν αντικείμενα που κάνουν θόρυβο. Σκέψου να βάλεις στις μπαλκονόπορτες εκείνα τα ωραία μεταλλικά καμπανάκια που έχουν μερικά μαγαζιά στις πόρτες τους.

2. Αν έχεις κήπο, κούρεψε τους θάμνους
Καλό θα ήταν να έχεις μια πανοραμική θέα στον δρόμο σου, και να μην υπάρχουν σημεία που να μπορεί να κρυφτεί κάποιος. Τα φώτα κήπου, επίσης, κάνουν εκπληκτική δουλειά.

3. Τα παράθυρά σου δεν είναι βιτρίνες
Εννοούμε ότι ίσως δεν είναι πολύ καλή ιδέα εκείνον τον πανάκριβο πίνακα να τον κρεμάσεις σε σημείο που να φαίνεται από έξω.

4. Τα φωτοκύτταρα είναι φίλοι σου
Περνάει κάποιος το κατώφλι του σπιτιού σου; ΜΠΟΥΜ. Ελάφι σε προβολείς.

5. Κράτα καλές σχέσεις με τους γείτονές σου
Δεν εννοούμε ότι αν είσαι εχθρός με τους γείτονές σου, θα έρθουν να σε κλέψουν. Εννοούμε ότι αν έχετε μια ωραία, ειλικρινή καλημέρα και ξέρετε ο ένας το όνομα του άλλου, υπάρχει περισσότερη υποστήριξη. Από το να σε ενημερώσουν αν δουν κάτι ύποπτο, μέχρι - ω μη γένοιτο - να σε ακούσουν να φωνάζεις για βοήθεια μες στη μέση της νύχτας και να πουν "Ωχ, ξέρω αυτή τη φωνή".

6. Κλείδωνε τις πόρτες από μέσα
Μερικές φορές είναι καλό να δηλώνεις το προφανές, επειδή μερικές φορές το προφανές το θεωρούμε δεδομένο και τα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα έχουμε την τάση να τα παραβλέπουμε.

7. Αν έχεις πολύτιμα αντικείμενα...
...ίσως να χρειαστεί να επενδύσεις σε ένα μικρούλι χρηματοκιβώτιο. Το ξέρουμε, ποιος κανονικός άνθρωπος έχει τέτοιο στο σπίτι του; Δεν θυμόμασταν καν πώς το λένε, ο συντάκτης πήγε να γράψει Θησαυροφυλάκιο στην αρχή. Αλλά ναι, που λες, αν έχεις μερικές χιλιάδες ευρώ σε πανεύκολα να κλαπούν κοσμήματα, ίσως είναι καλό να γίνεις λίγο Θείος Σκρουτζ.

8. Βάλε έξτρα σύρτες
Πάντα πιάνει τόπο ένας έξτρα σύρτης.

9. Ζήτα από έναν γείτονα να μαζεύει τους λογαριασμούς σου όσο λείπεις
Επειδή τίποτα δεν ειδοποιεί έναν ληστή ότι έχει βρει το θύμα του περισσότερο από ένα μάτσο λογαριασμοί έξω από μια πόρτα. Αν μάλιστα έχεις γείτονα που εμπιστεύεσαι πολύ, ζήτα του να πηγαίνει και να κάθεται στο σπίτι σου μερικές ώρες, για να φαίνεται ότι δεν λείπεις.

10. Αν όλα αποτύχουν, πάρε σκύλο
Δηλαδή, και γενικά αν μπορείς να ζήσεις με σκύλο, πάρε σκύλο. Είναι τέλειοι οι σκύλοι. Και είναι και οι καλύτεροι φύλακες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v