Απαντήσεις στις απορίες που όλοι έχουμε

Μπορείς να φτιάξεις λογαριασμό e-banking από το σπίτι σου; Πώς θα ταΐσεις τα αδέσποτα;
Απαντήσεις στις απορίες που όλοι έχουμε
Η περίοδος που διανύουμε εγείρει μπόλικες ερωτήσεις που αφορούν την καθημερινότητά μας. Δείτε παρακάτω απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες. 

Μπορώ να ανοίξω λογαριασμό e-banking χωρίς να πάω στην τράπεζα;

Πλέον χάρη στις ειδικές ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησαν οι τράπεζες, μπορείς. Δες πώς θα το κάνεις στην Eurobank, στην Εθνική, στην Πειραιώς, στην Alpha

Αν δεν μου έρθει απάντηση στο τηλέφωνο από το 13033, μπορώ να βγω;

Τυπικά, όχι. Για να μην έλαβες απάντηση μάλλον δεν έστειλες σωστά το μήνυμα. Το μήνυμα πρέπει να έχει τη μορφή «X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας» όπου Χ είναι ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4.  Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Αν θέλω να πάρω φαγητό take away ποιον αριθμό γράφω στο μήνυμα;

Ακολουθείς την παραπάνω διαδικασία και στέλνεις τον αριθμό 2. Εναλλακτικά, παραγγέλνεις online και σου τα φέρνουν στο σπίτι. Αν μάλιστα το κάνεις μέσω σχετικής εφαρμογής έχει τη δυνατότητα για ανέπαφη παραλαβή ήτοι αυτός που σου φέρνει το φαγητό το αφήνει στην πόρτα σου και φεύγει, με προϋπόθεση να έχεις πληρώσει μέσω κάρτας. 

Πού μπορώ να κάνω ένσταση αν φάω πρόστιμο;

Το πρόστιμο των 150 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν τις διατάξεις επιβάλλεται σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επομένως για την ένσταση θα ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία που θα ακολουθούσες αν έτρωγες κλήση π.χ. για παράνομο παρκάρισμα, με τη διαφορά ότι πλέον μπορείς να την κάνεις και εξ’ αποστάσεως, αρκεί να γίνει εντός προθεσμίας τριών ημερών από την επίδοση της βεβαίωσης παράβασης. Μπες εδώ για να κάνεις την αίτηση. 

Τι πρέπει να κάνω για να ταΐσω αδέσποτα;

Εκτυπώνεις το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων: πατώντας εδώ (docx) ή πατώντας εδώ (pdf).  Στη βεβαίωση θα πρέπει να συμπληρώσεις το σημείο που βρίσκονται τα αδέσποτα, οι ημέρες και οι ώρες της σίτισης, ενώ η διάρκεια της μετακίνησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες. Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίηση της είναι το αρμόδιο για την διαχείριση των σχετικών θεμάτων του κάθε δήμου. Για την Αθήνα, στέλνετε τη βεβαίωση στο mail [email protected] ενώ για τη Θεσσαλονίκη στο [email protected].

Τι είναι καλύτερο: το σαπούνι ή το αντισηπτικό;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει πως το να πλένεις τα χέρια σου με νερό και σαπούνι είναι πολύ προτιμότερο από το να χρησιμοποιείς αντισηπτικό. Τις στιγμές, όμως, που δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό διαθέσιμο ένα αντισηπτικό με τουλάχιστον 60% αλκοόλ μπορεί να σε προστατεύσει επαρκώς από μικρόβια και βακτήρια –και από το να τα μεταφέρεις σε άλλους. Δες εδώ πώς θα το φτιάξεις. 

Θα τυφλωθώ αν αυνανίζομαι συχνά; 

Παρά τους μύθους που κυκλοφορούν από τις παλαιότερες γενιές, ο αυνανισμός δεν θα σου χαρίσει τριχωτές παλάμες, δεν θα σε τυφλώσει και δεν θα καταστρέψει την αίσθηση των μελλοντικών σεξουαλικών επαφών. Για την ακρίβεια, οι ειδικοί συμφωνούν πως ο αυνανισμός με μέτρο μπορεί και να αυξήσει την ικανοποίηση στην σεξουαλική ζωή του ατόμου. Περισσότερα για αυτόν εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v