ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Πώς θα μάθω να διεκδικώ;

Αν νιώθεις την αυτοπεποίθησή σου πεσμένη και χρειάζεσαι συμβουλές για να μάθεις να διεκδικείς καλύτερα αυτά που αξίζεις, ήρθες στο σωστό μέρος.

Πώς θα μάθω να διεκδικώ;

Δεν είναι πάντα εύκολο να διεκδικούμε αυτό που θέλουμε. Θέματα αυτοπεποίθησης, περίεργες κοινωνικές δυναμικές με άλλους ανθρώπους—υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορούν να σε σταματήσουν απ’ το να ζητήσεις με σιγουριά και δυναμισμό αυτά που θες και που αξίζεις.

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να σε βοηθήσουμε να τα καταφέρεις. Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν.

Φέρσου σαν να πιστεύεις ότι έχεις ήδη κερδίσει
Η σιγουριά παίζει μεγάλο ρόλο – πιο μεγάλο απ’ ό,τι πιστεύεις – στο να κατακτάς τους στόχους σου. Η ανασφάλεια γίνεται πολύ εύκολα φανερή και επηρεάζει τους ανθρώπους και το πώς σε βλέπουν, κόβοντάς σου τα φτερά. Προσπάθησε ο τόνος της φωνής και η στάση του σώματός σου να είναι αυτές που ταιριάζουν… σε έναν νικητή.

Μην ζητάς πράγματα από άτομα που δεν μπορούν να σου τα δώσουν
Και μπορείς να εφαρμόσεις αυτή την συμβουλή σε όποια πλευρά της ζωής σου θες: από τα επαγγελματικά μέχρι τα ερωτικά σου. Πρέπει να μπορείς να καταλάβεις αν ένας άνθρωπος μπορεί να σου προσφέρει αυτό που θες ή αν απλά χαραμίζεις τον χρόνο σου (και τον δικό του).

Φρόντισε να τραβήξεις την προσοχή
Ξανά, είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Μην αφήνεις την φωνή σου να τρέμει, μην μιλάς χαμηλόφωνα, και ζήτα από το άτομο που θέλεις να μιλήσετε να κανονίσετε ένα ραντεβού για συζήτηση—στο πολύ κοντινό μέλλον, προτιμότερα.

Να είσαι συγκεκριμένος
Μην μιλάς με γενικότητες και μην υποβαθμίζεις τα αιτήματά σου, πιστεύοντας ότι αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητές σου να κερδίσεις αυτό που θες. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι – όποια κι αν είναι η έκβαση της κουβέντας – στο μέλλον θα βρεθείς προ εκπλήξεως. Συνεπώς, καλό θα ήταν να είσαι όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται με αυτά που θες να πεις.

Δείξε πόσο ενδιαφέρεσαι
Μίλα ειλικρινά. Μην υποκρίνεσαι ότι ενδιαφέρεσαι, μην χαμογελάς ψεύτικα. Κανείς δεν πρόκειται να σου δώσει τον σεβασμό που απαιτείς αν φαίνεται ότι δεν είσαι ειλικρινής και ότι απλά υποδύεσαι κάποιον ρόλο για να κερδίσεις αυτό που θες. Αυτό είναι πολύ χειριστικό.

Μην φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις το χιούμορ
Το χιούμορ μπορεί να μεταμορφώσει μια κουβέντα γεμάτη ένταση και άβολες σιωπές σε κάτι εντελώς πιο χαλαρό. Προσπάθησε να είσαι δημιουργικός (κρίνοντας πάντα ανάλογα με την περίσταση) και να κεντρίσεις την προσοχή του άλλου ατόμου με ένα ωραίο αστείο. Σημείωση: Μην το παρακάνεις με τον αυτοσαρκασμό.

Μην γίνεσαι ζητιάνος
Μην ζητάς κάτι χωρίς να είσαι διατεθειμένος να δώσεις κάτι πίσω. Είτε αυτό είναι δουλειά, είτε οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειάζεται το άλλο άτομο από εσένα, πρέπει να θυμάσαι ότι, πολλές φορές, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δούναι και λαβείν.

Μην τα παρατάς
Ακόμα κι όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με απόρριψη. Η επιμονή και η υπομονή κάνουν θαύματα. Μην χάνεις την ψυχραιμία σου και τον έλεγχο της κατάστασης. Χαμογέλα και συνέχισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v