Αυτά τα κόλπα θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις βαλίτσα

Φτιάχνεις βαλίτσα και έχεις πελαγώσει; Εμείς είμαστε εδώ και έχουμε μερικά σούπερ κόλπα για να σε βοηθήσουμε.
Υπάρχουν άνθρωποι που κουβαλάνε τα μισά τους υπάρχοντα κάθε φορά που φεύγουν διακοπές. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που δεν ταξιδεύουν πολύ. Ένα πασίγνωστο στους ταξιδιωτικούς κύκλους ρητό λέει «όσο περισσότερο ταξιδεύεις, τόσο μικρότερη βαλίτσα κρατάς». Γιατί, πόσες φορές να γυρίσεις με τενοντίτιδα και τα μισά σου ρούχα αφόρετα;

Μετά, βέβαια, υπάρχει και η άλλη κατηγορία, εκείνοι που πάνε διακοπές χωρίς φορτιστή. Ή χωρίς εσώρουχα. Ή χωρίς κάτι βασικό και απαραίτητο, διαφορετικό κάθε φορά, επειδή βαριούνται να ασχοληθούν και απλώς πετάνε πέντε πράγματα σε μια τσάντα (ούτε καν βαλίτσα) 10 λεπτά πριν κλείσουν πίσω τους την πόρτα του σπιτιού.

Για να σε μην ανήκεις σε καμία από τις δύο κατηγορίες, ορίστε μερικά κόλπα που μας έχει μάθει το φτιάξιμο μερικών εκατοντάδων βαλιτσών:

Σκέψου τι κάνεις κάθε πρωί που ξυπνάς και κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς, και σημείωσε σε μια λίστα τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, φορτιστή κινητού, γυαλιά ίσως, υγρό και θήκη φακών και πάει λέγοντας). Αυτά είναι τα πιο απαραίτητα.

Κράτα αυτή τη λίστα σαν σημείωση στο κινητό σου. Θα χρειαστεί να την κάνεις μόνο μία φορά –όλες τις επόμενες φορές που θα φτιάξεις βαλίτσα, απλώς τσεκάρεις την ίδια λίστα, εκτός αν αλλάξει κάτι σοβαρό στη ζωή σου, αφαιρέσεις με λέιζερ τη μυωπία π.χ.

Βγάλε όλα τα ρούχα που θέλεις να πάρεις μαζί σου από τη ντουλάπα, δίπλωσέ τα, και ακούμπα τα πάνω στο κρεβάτι.

Μετά πάρε τα μισά από αυτά, ξεδίπλωσέ τα και ξαναβάλ’ τα πίσω στη ντουλάπα.

Όχι, δεν θα αλλάζεις t-shirt τρεις φορές τη μέρα στις διακοπές σου. Ειδικά αν είσαι από αυτούς τους τύπους που κυκλοφορούν με το ίδιο τζιν και το ίδιο μπλουζάκι τρεις μέρες στη σειρά στην Αθήνα.

Βάλε τα εσώρουχα σε ένα τσαντάκι/ νεσεσέρ/ σακουλάκι, κάτι τέλος πάντων να είναι όλα μαζί. Θα γλιτώσεις άπειρη ώρα πρωινού ψαχουλέματος και εκνευρισμού, ειδικά αν ταξιδεύεις με backpack απ’ αυτά που έχουν την τάση να καταπίνουν τα εσώρουχα στην άβυσσό τους.

Βάλε τα παπούτσια μέσα σε ένα πλαστικό σκουφάκι μπάνιου από αυτά που δίνουν τα ξενοδοχεία. Και η πλαστική σακούλα του σούπερ μάρκετ την ίδια δουλειά κάνει, καταλαμβάνοντας όμως αχρείαστο χώρο.

Μην κουβαλάς τέσσερα διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια. Αυτά που φοράς κι ένα ζευγάρι σαγιονάρες (άντε και ένα πιο καλό, αν πηγαίνεις κάπου γκλάμουρους) είναι υπεραρκετά.

Μην αδειάσεις το ντουλαπάκι του μπάνιου στη βαλίτσα σου. Το μόνο απαραίτητο που δεν θα βρεις εκεί που πας, και στο χειρότερο ενοικιαζόμενο δωμάτιο του κόσμου να έχεις κλείσει, είναι η οδοντόκρεμά σου –και ό,τι εξειδικευμένο χρησιμοποιείς απαρεγκλίτως, σαν το υγρό των φακών που λέγαμε προηγουμένως.

Οι πετσέτες του μπάνιου είναι αυτές που καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο όγκο στη βαλίτσα. Αν χρειάζεσαι τον χώρο για κάτι άλλο, σκέψου το ενδεχόμενο να τις κουβαλήσεις εξαρχής σε μια μεγαλούτσικη τσάντα θαλάσσης (που θα σου χρειαστεί και στο νησί) η οποία θα παίξει διπλό ρόλο και ως η τσάντα που θα κρατάς στο ταξίδι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v