Το πρώτο Κέντρο Επανένταξης στην εργασία είναι γεγονός!

Η British American Tobacco Hellas φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα κέντρο επανένταξης στην αγορά εργασίας, για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Το πρώτο Κέντρο Επανένταξης στην εργασία είναι γεγονός!
Είναι γεγονός πως διανύουμε περίοδο στην οποία η εύρεση εργασίας αποτελεί κάτι σαν… σύντομο ανέκδοτο. Η ανεργία βαράει κόκκινο και η απελπισία ξεχειλίζει, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες στις οποίες μάλιστα το πρόβλημα γιγαντώνεται.

Προσπάθειες λοιπόν που συνεισφέρουν προς αυτήν την κατεύθυνση και βοηθούν όσους το έχουν ανάγκη είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες. Όπως η πρωτοβουλία που πήρε η British American Tobacco Hellas.

Με στόχο την ένταξη στην αγορά εργασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ξεκινά σύντομα τη λειτουργία του πρώτου κέντρου επανένταξης στην αγορά εργασίας, το οποίο θα λειτουργεί με διεθνή πρότυπα στο κέντρο της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η πρωτοβουλία στοχεύει την ενδυνάμωση και υποστήριξη των ανθρώπων σε ανάγκη και στη διαχείριση της μετάβασης κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας ως και την επαγγελματική αποκατάστασή τους. Παράλληλα, το κέντρο αναλαμβάνει την εκπαίδευσή τους στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, αλλά και την πρακτική υποστήριξή τους κατά την αναζήτηση εργασίας με την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής και δικτύωσης με πιθανούς εργοδότες (επιχειρήσεις, φορείς κ.λπ.).

Το κέντρο θα λειτουργήσει στις αρχές του 2017, με την καθοδήγηση για επιτυχή ένταξη στην αγορά εργασίας των ανθρώπων που μένουν στις Κοινωνικές Κατοικίες του Δήμου Αθηναίων, και ήδη πριν ξεκινήσει την λειτουργία του διαθέτει 30 νέες θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς απασχόλησης. Με το ξεκίνημα της λειτουργίας του, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Παράλληλα, η British American Tobacco Hellas προσφέρει ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα Αγγλικών, εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και μαθήματα διοικητικής υποστήριξης που οδηγούν σε πιστοποίηση. Παράλληλα, στο Job Center θα πραγματοποιούνται ατομικές συναντήσεις με ειδικούς σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και ψυχολογίας, θα παρέχεται ψυχοκοινωνική στήριξη στους συμμετέχοντες, ενώ θα υπάρχει συνεργασία με πιθανούς εργοδότες και φορείς για τη δυνατότητα απασχόλησης, σε όσους πληρούν τις προδιαγραφές που τίθενται.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v