Να γιατί το Σαββατοκύριακο πρέπει να διαρκεί 3 μέρες!

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις διαφορετικές έρευνες στηρίζουν και με επιστημονικά δεδομένα την απόφασή σας να ζητήσετε άδεια την Παρασκευή.
Να γιατί το Σαββατοκύριακο πρέπει να διαρκεί 3 μέρες!
Θέλετε να ζητήσετε άδεια την Παρασκευή από το αφεντικό σας –ή από τη… σημαία– αλλά δεν ξέρετε πώς; Η επιστήμη είναι εδώ, να στηρίξει την επιλογή σας, και να σας παρέχει απλόχερα τρία πολύ καλά επιχειρήματα σχετικά με το γιατί χρειάζεστε (και όχι απλά θέλετε) εκείνο το long weekend που σκέφτεστε.

1. Οι μίνι διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου είναι το μυστικό για την καλύτερη απόδοση των υπαλλήλων

Δεν το λέμε εμείς, αυτή εδώ η έρευνα του ΜΙΤ το λέει. Και ποιοι είμαστε εμείς να αμφισβητήσουμε οτιδήποτε λέει το ΜΙΤ; Ειδικά όταν καταλήγει στο συμπέρασμα πως το να σχεδιάζουμε και να οργανώνουμε μικρής διάρκειας διακοπές όλο τον χρόνο –και όχι μόνο το καλοκαίρι– μειώνει τα επίπεδα του στρες και αυξάνει την αποδοτικότητά μας στη δουλειά. Προσοχή-προσοχή: Οι ευεργετικές ιδιότητες των μίνι διακοπών περιορίζονται (όχι σημαντικά, αλλά περιορίζονται) όταν παίρνουμε μαζί το laptop και τσεκάρουμε ή –θεός φυλάξoι– απαντάμε κιόλας στα mail της δουλειάς. Κρατήστε την υπόσχεση «μα θα πάρω το laptop μαζί, θα με βρίσκετε ανά πάσα στιγμή» για τελευταίο χαρτί, μόνο αν σας αρνούνται πεισματικά την άδεια.

2. Οι υπερωρίες είναι επικίνδυνες για την υγεία σας

Έρευνα που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Αύγουστο από το University College του Λονδίνου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι υπάλληλοι που εργάζονταν 55 ώρες την εβδομάδα ή παραπάνω, είχαν κατά 33% αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού και 13% μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, σε σχέση με όσους δούλευαν κανονικά 40 ώρες.

3. Η σχολική εβδομάδα των τεσσάρων ημερών κάνει τα παιδιά καλύτερους μαθητές

Και δεν κάνετε καλό μόνο στον εαυτό σας κάνοντας… κοπάνα την Παρασκευή. Σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα (και πάλι του ΜΙΤ) καλά θα κάνετε να πάρετε και τα πιτσιρίκια μαζί σας –όχι, δεν θα χάσουν τίποτα μια σεπτεμβριάτικη Παρασκευή στο σχολείο– γιατί έτσι θα βελτιώσετε την απόδοσή τους στα μαθηματικά.

Πηγή: Huffington Post

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v