32.000 προσλήψεις ανέργων έρχονται στους Δήμους

Περισσότερες από 32.000 προσλήψεις ανέργων αναμένονται εντός των ημερών σε δήμους και δημόσιους οργανισμούς.
32.000 προσλήψεις ανέργων έρχονται στους Δήμους
Εντός των ημερών αναμένεται η προκήρυξη για 32.000 νέες θέσεις εργασίας σε δήμους και δημόσιους οργανισμούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euro2day.gr. Η συγκεκριμένη προκήρυξη δεν αφορά τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες, για τις θέσεις των οποίων θα βγει ξεχωριστή προκήρυξη.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, υπεύθυνη για θέματα ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), και συμφώνησε μαζί τους τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου οι προσλήψεις των ανέργων να γίνουν μέσα στον Απρίλιο.

Η δημόσια πρόσκληση θα δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο κοινωφελές πρόγραμμα προβλέπει συνολικά 52.818 τοποθετήσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε ΟΤΑ, Υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς, Περιφέρειες και Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Το συγχρηματοδοτούμενο, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ. Το μέσο κόστος ανά ωφελούμενο ανέρχεται στο ύψος των 4.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε τη συνέχεια στο Euro2day.gr.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v