Studio NAMA: Θεατρικό εργαστήρι... επί Κολωνώ

Αν το όνειρό σας για την ερχόμενη σεζόν είναι να ασχοληθείτε, είτε ως χόμπι ή επαγγελματικά, με την υποκριτική, το Studio NAMA στον πολυχώρο Επί Κολωνώ περιμένει νέους (και μη) ηθοποιούς στα ενδιαφέροντα σεμινάριά του. Οι εγγραφές ξεκίνησαν.
Studio NAMA: Θεατρικό εργαστήρι... επί Κολωνώ
Είτε για χόμπι ή επαγγελματικά, η ηθοποιία απαιτεί πέρα από την ειλικρινή ανάγκη έκφρασης και επαγγελματική καθοδήγηση, από ανθρώπους της τέχνης με πείρα και αγάπη για την θεατρική τέχνη. Στην αγκαλιά του πολυχώρου Επί Κολωνώ, εκεί όπου στεγάζεται το εργαστήριο υποκριτικής της ομάδας ΝΑΜΑ νέοι άλλα και επαγγελματίες ηθοποιοί βρίσκουν κάθε χρόνο την... δασκάλα τους.

Το Studio NAMA ιδρύθηκε το 1992 από την Ελένη Σκότη και τα τελευταία 10 χρόνια στεγάζεται στον πολυχώρο ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ. Ο χώρος δημιουργήθηκε στο παλιό πέτρινο σχολείο του Κολωνού από τη θεατρική Ομάδα ΝΑΜΑ για να στεγάσει θέατρο, μουσική, εικαστικά και εργαστήριο υποκριτικής.

Το θεατρικό εργαστήριο Studio NAMA εισάγει νέους στο 1ο έτος στις σύγχρονες βασικές αρχές υποκριτικής και βοηθάει επαγγελματίες ηθοποιούς να βελτιώσουν την τεχνική τους βασιζόμενοι στον αυτοσχεδιασμό. Οι μαθητές εκτίθενται σε βασικές ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και οδηγούνται στην ανακάλυψη της δημιουργικής πλευράς του εαυτού τους ως καλλιτέχνες.

Στη συνέχεια στο 2ο έτος γίνεται εισαγωγή σε μικρά ουδέτερα κείμενα πάνω στα οποία εφαρμόζονται οι τεχνικές του αυτοσχεδιασμού για να δουλευτούν σκηνές, μέσα από την δράση. Επίσης θα υπάρξει προχωρημένο τμήμα για επαγγελματίες ηθοποιούς το οποίο θα έχει σκοπό την βελτίωση της τεχνικής μέσα από προχωρημένες ασκήσεις.

Η εξάσκηση πάνω στον ατομικό και ομαδικό αυτοσχεδιασμό με δοσμένες συνθήκες, το ουδέτερο κείμενο, το ρήμα της δράσης κ.α., καλλιεργούν την ικανότητα των ηθοποιών στο κτίσιμο τόσο των χαρακτήρων των ρόλων, όσο και των δυναμικών των σχέσεων στις ομαδικές σκηνές.

Όλα τα μαθήματα παραδίδει η Ελένη Σκότη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009
«Αυτοσχεδιασμός 1 έτος»: Δευτέρα 21.30 – 24.30

«Υποκριτική για επαγγελματίες»: Τρίτη 21.30 - 24.30

«Αυτοσχεδιασμός 2 έτος» : Τετάρτη 21.30 – 24.30

Περίοδος μαθημάτων: Σεπτέμβριος 2009 – Ιούλιος 2010
Έναρξη μαθημάτων: 21 Σεπτεμβρίου 2009
Πληροφορίες – εγγραφές: Επί Κολωνώ 210 5138067

Βιογραφικό Σημείωμα
Η Ελένη Σκότη είναι σκηνοθέτης. Ιδρύει την θεατρική ομάδα ΝΑΜΑ μαζί με τον αρχιτέκτονα και σκηνογράφο Γιώργο Χατζηνικολάου καθώς από το 2000 οι δραστηριότητες της ομάδας στεγάζονται στο θέατρο Επί Κολωνώ. Έχει αποσπάσει το 1ο βραβείο σκηνοθεσίας για την παράσταση «Αγαπητή Ελένα» στα θεατρικά βραβεία Αθηνοράματος το 2002.Η παράστασή της «Η Κατάρα των Πεινασμένων» ήταν υποψήφια στα βραβεία Αθηνοράματος 2003. Επίσης έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» και «Ωκεανός πολύ μπλε» στο θέατρο Επί Κολωνώ. Τη θεατρική σεζόν 2007-2008 σκηνοθέτησε την παράσταση «Ραχήλ» στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Τη σαιζόν 2008-2009 σκηνοθέτησε το έργο «Ροτβάιλερ»το οποίο θα συνεχιστεί από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2009. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας ΝΑΜΑ και η βασική δασκάλα του studio NAMA. Από την περίοδο 2007-2008 η Ελένη Σκότη διδάσκει επίσης στη σχολή του Εθνικού θεάτρου και του Ωδείου Αθηνών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v