Πόσες αργίες θα έχει το 2022;

Πέντε τριήμερα έχει η χρονιά που έρχεται (έξι αν δεν δουλεύεις του Αγίου Πνεύματος) γιατί κάτι καλό έπρεπε να μας βρει επιτέλους.
Πόσες αργίες θα έχει το 2022;
Δεν μας φτάνανε οι λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί, πανδημίες και δε συμμαζεύεται όλη την χρονιά, βρήκε και τον χειρότερο τρόπο να μας αποχαιρετίσει το 2021, όλους εμάς που δεν δουλεύουμε στις επίσημες αργίες: Με Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς ούτε μία αργία.

Για να παρηγορηθούμε, ανοίξαμε τα ημερολόγια και ψαχουλεύουμε ήδη τι μέλλει γενέσθαι το 2022 από άποψη αργιών, γιατί κάπως πρέπει να αναπληρώσει ο καινούριος χρόνος που έρχεται σε λίγες ώρες. Το ιδανικό θα ήταν με το τέλος της πανδημίας, αλλά 19 μήνες τώρα έχουμε μάθει να μη ζητάμε πολλά.

Η χρονιά που λέτε ξεκινά με μια κάπως αμήχανη αργία την Πέμπτη, την οποία πέφτουν τα Φώτα, αλλά ας είναι, καλύτερα από το να έπεφταν κι αυτά Σάββατο όπως όλα τα άλλα φέτος.

Σειρά παίρνει η Καθαρά Δευτέρα, που πέφτει φέτος 7 Μαρτίου, ούτε πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά, ό,τι πρέπει για το πρώτο τριήμερο της χρονιάς.

Πρώτο είπαμε, ξέρεις γιατί; Γιατί ακολουθεί κι άλλο, η 25η Μαρτίου που πέφτει επιτέλους μια ωραιότατη Παρασκευή.

Μετά, στις 22 Απριλίου είναι Μεγάλη Παρασκευή, 24/4 το Πάσχα και 25 Απριλίου η Δευτέρα του, ό,τι πρέπει για ανοιξιάτικο τετραήμερο.

Η Πρωτομαγιά πέφτει φέτος Κυριακή, που σημαίνει ότι πιθανότατα θα μεταφερθεί Δευτέρα, χαρίζοντάς μας άλλο ένα τριημεράκι μέσα στη χρονιά.

Όσοι είστε από τους τυχερούς που δουλεύουν με το πνεύμα, οπότε κάθονται του Αγίου Πνεύματος, σημειώστε ωραιότατο τριήμερο στα μέσα Ιουνίου, Δευτέρα 13 για την ακρίβεια.

Απίστευτο κι όμως αληθινό, τριήμερο θα είναι και ο Δεκαπενταύγουστος που δύο χρόνια είχε να πέσει σε εργάσιμη ημέρα, κοντεύαμε να ξεχάσουμε την ύπαρξή του. Δευτέρα 15 Αυγούστου, που λέτε.

Ένα ακόμα τριήμερο έρχεται την 28η Οκτωβρίου, που πέφτει Παρασκευή γιατί ως γνωστόν είναι πάντα ό,τι μέρα πέσει και η 25η Μαρτίου, και αν δεν το ξέρεις αυτό δεν είσαι από εκείνους που παίρνουν στα σοβαρά τις αργίες τους.

Και μετά από όλα αυτά τα τριήμερα, πώς αλλιώς θα έκλεινε η χρονιά; Με τα Χριστούγεννα να πέφτουν Κυριακή, και την 26η Δεκεμβρίου να μας κάνει ένα τελευταίο τριημεράκι –και το 2023 τετραήμερο, καλά να ‘μαστε να σου το θυμίσουμε τότε.

Καλή, ξεκούραστη χρονιά σε όλους!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v