60.000 άτομα θα προσλάβει η ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή

Με αμοιβή 1.200€ μεικτά για ενάμιση μήνα, η Στατιστική Υπηρεσία ζητά απογραφείς. Δες τι χρειάζεται, και πού θα κάνεις αίτηση.
60.000 άτομα θα προσλάβει η ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή
Διαφορετική από τις προηγούμενες θα είναι η φετινή απογραφή, στην οποία θα χρησιμοποιηθεί υβριδικό σύστημα: Μια διαδικτυακή εφαρμογή θα επιτρέπει την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή των νοικοκυριών, ενώ παράλληλα οι απογραφείς που θα προσληφθούν θα συμπληρώσουν τα γνωστά ερωτηματολόγια μέσω τηλεφώνου ή μετά από προσωπική συνέντευξη με κάποιο μέλος του νοικοκυριού, όπου δεν είναι δυνατή η αυτοαπογραφή. Τα στοιχεία που θα συλλέξουν οι απογραφείς θα τα καταχωρήσουν επίσης σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Για την διεξαγωγή της απογραφής, θα προσληφθούν 60.000 άτομα, με αμοιβή 1.200€ μεικτά για ενάμιση μήνα εργασίας. Σε κάθε απογραφέα θα αντιστοιχούν περίπου 120 νοικοκυριά. Η απογραφή θα ξεκινήσει μέσα Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν είσαι εγγεγραμμένος/η στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μπορείς να δουλέψεις στην απογραφή χωρίς να αλλάξει το καθεστώς σου –να συνεχίσεις δηλαδή να παίρνεις κανονικά το επίδομα ανεργίας μετά το τέλος της απογραφής.

Τα κριτήρια πρόσληψης

Δικαίωμα να κάνουν αίτηση έχουν όσοι είναι τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου ή εξαταξίου γυμνασίου, ηλικίας 18 έως 67 ετών (έτη γέννησης από 1954 έως 2003). Οι απογραφείς μπορεί να είναι ιδιώτες, ή υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ελεγχόμενων από το Δημόσιο, ΟΤΑ, Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Εξαιρούνται οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και όσοι θα υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ευχέρεια στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό (σταθερό ή φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ιδιωτικής χρήσης) για την καταχώριση των στοιχείων που θα συλλέξουν με έντυπα ερωτηματολόγια και για την παρακολούθηση της πορείας της αυτοαπογραφής.

Πού θα κάνεις αίτηση

Εδώ το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 15.00.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v