10 λόγοι για να γίνεις barista

Είναι δουλειά για κοινωνικούς ανθρώπους με όρεξη για ντελικάτες γεύσεις και ιδιαίτερα αρώματα.
10 λόγοι για να γίνεις barista
Ο barista έχει γίνει το επάγγελμα της εποχής. Ο κόσμος πλέον εκτιμά τον καλό μερακλήδικο καφέ και τα περιποιημένα αρωματικά κοκτέιλ. Και σε ποιον δεν αρέσουν άλλωστε; Ένας καλός καφές μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση, ένας κακός καφές μπορεί να σου χαλάσει την ημέρα. Ένα ωραίο κοκτέιλ μπορεί να κάνει την βραδιά σου να ξεκινήσει όμορφα, ένα κακό να σε χαλάσει –δε θα επεκταθούμε στο τελευταίο. Και ώρες-ώρες, όταν έχεις την ατυχία να πέσεις σε ένα κακό ρόφημα, σκέφτεσαι ότι θέλεις να μπεις μέσα από την μπάρα να το φτιάξεις μόνος σου. Ε, μη μένεις στη σκέψη.

Εδώ θα σου δώσουμε 10 λόγους για να σπουδάσεις την τέχνη του barista:

-Θα γλιτώσεις τα χρήματα που σπαταλάς στις παραγγελίες καφέ. Θα επενδύσεις σε μία ωραία μηχανή και θα φτιάχνεις τον φρέντο εσπρέσο σου όπως τον θες χωρίς κακές εκπλήξεις.

-Θα βρεις δουλειά σχεδόν αμέσως. Συνέχεια ανοίγουν μπαράκια, εστιατόρια, τουριστικές επιχειρήσεις. Όλοι θέλουν έναν barista.

-Θα φτιάχνεις τον καλύτερο καφέ και τα καλύτερα κοκτέιλ στην παρέα σου και όλοι θα σ’ αγαπούν γι’ αυτό.

-Αν είσαι κοινωνικός (ή κι αν δεν είσαι) θα αυξήσεις τα σόσιαλ σκιλς σου. Η δουλειά αυτή είναι ό,τι πρέπει για να έρθεις σε επαφή με κόσμο και να τον μάθεις καλύτερα.

-Οι σπουδές σε μια εξειδικευμένη σχολή επιπέδου, όπως το WSPC δε θα διαρκέσουν πολύ, δες εδώ αναλυτικά, καθώς οι χρόνοι ποικίλουν με το πόσο “pro” θέλεις να το κάνεις. Και κυρίως θα έχεις μάθει το αντικείμενο. Δεν είναι τυχαία η καλύτερη σχολή του είδους της.  

-Θα έχεις πέραση στα άτομα του αντίθετου φύλου. Με το να μπαίνεις πίσω από την μπάρα γίνεσαι αυτομάτως πιο σέξι. Αλλά αυτό ίσως να το είχες σκεφτεί ήδη.

-Αν ασχοληθείς με την τέχνη του ποτού θα έχεις την επιλογή να δουλέψεις βράδυ. Αν ασχοληθείς με την τέχνη του καφέ θα έχεις την επιλογή να δουλέψεις πρωί. Ευελιξία το λέμε αυτό και είναι όλο και πιο απαραίτητο στις σημερινές εργασιακές σχέσεις. 

-Αν είσαι γκατζετάκιας, η παρασκευή καφέ ή ποτού έχει πολλά γκάτζερ που θα ενθουσιάσουν.

-Θα γίνεις πιο δημιουργικός. Δε θα περιοριστείς στα υπάρχοντα κοκτέιλ ή καφέδες· θα μπεις στη διαδικασία να πειραματιστείς όσο είσαι σπίτι σου.

-Εμείς πάντα θέλαμε να έχουμε το προσωπικό μας κοκτέιλ με το όνομα της επιλογής μας. Εσύ θα μπορείς να το κάνεις. Και- το κυριότερο- το κοκτέιλ θα είναι σούπερ! 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v