9 στους 10 εργαζομένους ζητούν ευελιξία σε χώρους και ωράρια εργασίας

Η τηλεργασία εν μέσω πανδημίας αλλάζει άρδην την προσέγγιση των εργαζομένων αναφορικά με το από πού μπορούν να εργάζονται.
9 στους 10 εργαζομένους ζητούν ευελιξία σε χώρους και ωράρια εργασίας
Σε δημοσίευσή του στις αρχές Μαΐου, ο διευθύνων σύμβουλος της Google Sundar Pichai μοιράστηκε το όραμα της εταιρείας για το μέλλον της στο χώρο εργασίας.

Πάνω από ένα χρόνο μετά την πανδημία, ανάγκασε τα γραφεία σε όλο τον κόσμο να κλείσουν εν μία νυκτί και οι υπάλληλοι ξεκίνησαν άμεσα τηλεργασία χρησιμοποιώντας Zoom, Microsoft Teams κ.α.

«Το μέλλον της εργασίας είναι η ευελιξία», είπε, προσθέτοντας ότι η Google «επαναπροσδιορίζει έναν υβριδικό χώρο εργασίας για να μας βοηθήσει να συνεργαστούμε αποτελεσματικά σε πολλά περιβάλλοντα εργασίας».

Αυτό περιλαμβάνει τη δοκιμή χώρων εργασίας πολλαπλών χρήσεων και την ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας βίντεο που «δημιουργεί μεγαλύτερη ισότητα μεταξύ υπαλλήλων στο γραφείο και εκείνων που συμμετέχουν ουσιαστικά», εξήγησε.

Σε αντίστοιχο κλίμα, μια νέα έρευνα, η ΕΥ 2021 Work Reimagined Employee Survey, διαπίστωσε ότι εννέα στους δέκα υπαλλήλους επιθυμούν ευελιξία στον χώρο εργασίας και στο ωράριό τους.

Αν είχαν την επιλογή, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες εργαζομένους (54%) θα επέλεγαν ευελιξία όταν εργάζονται. Συγκριτικά, το 40% θέλει ευελιξία στο χώρο εργασίας του.

Κατά μέσο όρο, οι εργαζόμενοι θα ήθελαν να εργάζονται από δύο έως τρεις ημέρες από απόσταση μετά την πανδημία.

Όταν οι περιορισμοί λόγω πανδημίας αρθούν στις χώρες τους, το 22% θα προτιμούσε να εργάζεται με πλήρη απασχόληση στο γραφείο, με το 33% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι θέλουν συνολικά μια μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα.

Περισσότεροι από τους μισούς (67%) πιστεύουν ότι η παραγωγικότητά τους μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, η κα Ευτυχία Κασελάκη, Εταίρος της EY Ελλάδος, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, δήλωσε: «Η εμπειρία της πανδημίας επιβεβαίωσε, τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στις επιχειρήσεις, τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που παρέχει η μεγαλύτερη ευελιξία στην εργασία. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες από τις αλλαγές που πυροδότησε ο COVID-19, το αίτημα για μεγαλύτερη ευελιξία θα παραμείνει».

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v