ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΚΑΡΙΕΡΑ

9 στους 10 εργαζομένους ζητούν ευελιξία σε χώρους και ωράρια εργασίας

Η τηλεργασία εν μέσω πανδημίας αλλάζει άρδην την προσέγγιση των εργαζομένων αναφορικά με το από πού μπορούν να εργάζονται.

9 στους 10 εργαζομένους ζητούν ευελιξία σε χώρους και ωράρια εργασίας

Σε δημοσίευσή του στις αρχές Μαΐου, ο διευθύνων σύμβουλος της Google Sundar Pichai μοιράστηκε το όραμα της εταιρείας για το μέλλον της στο χώρο εργασίας.

Πάνω από ένα χρόνο μετά την πανδημία, ανάγκασε τα γραφεία σε όλο τον κόσμο να κλείσουν εν μία νυκτί και οι υπάλληλοι ξεκίνησαν άμεσα τηλεργασία χρησιμοποιώντας Zoom, Microsoft Teams κ.α.

«Το μέλλον της εργασίας είναι η ευελιξία», είπε, προσθέτοντας ότι η Google «επαναπροσδιορίζει έναν υβριδικό χώρο εργασίας για να μας βοηθήσει να συνεργαστούμε αποτελεσματικά σε πολλά περιβάλλοντα εργασίας».

Αυτό περιλαμβάνει τη δοκιμή χώρων εργασίας πολλαπλών χρήσεων και την ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας βίντεο που «δημιουργεί μεγαλύτερη ισότητα μεταξύ υπαλλήλων στο γραφείο και εκείνων που συμμετέχουν ουσιαστικά», εξήγησε.

Σε αντίστοιχο κλίμα, μια νέα έρευνα, η ΕΥ 2021 Work Reimagined Employee Survey, διαπίστωσε ότι εννέα στους δέκα υπαλλήλους επιθυμούν ευελιξία στον χώρο εργασίας και στο ωράριό τους.

Αν είχαν την επιλογή, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες εργαζομένους (54%) θα επέλεγαν ευελιξία όταν εργάζονται. Συγκριτικά, το 40% θέλει ευελιξία στο χώρο εργασίας του.

Κατά μέσο όρο, οι εργαζόμενοι θα ήθελαν να εργάζονται από δύο έως τρεις ημέρες από απόσταση μετά την πανδημία.

Όταν οι περιορισμοί λόγω πανδημίας αρθούν στις χώρες τους, το 22% θα προτιμούσε να εργάζεται με πλήρη απασχόληση στο γραφείο, με το 33% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι θέλουν συνολικά μια μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα.

Περισσότεροι από τους μισούς (67%) πιστεύουν ότι η παραγωγικότητά τους μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, η κα Ευτυχία Κασελάκη, Εταίρος της EY Ελλάδος, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, δήλωσε: «Η εμπειρία της πανδημίας επιβεβαίωσε, τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στις επιχειρήσεις, τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που παρέχει η μεγαλύτερη ευελιξία στην εργασία. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες από τις αλλαγές που πυροδότησε ο COVID-19, το αίτημα για μεγαλύτερη ευελιξία θα παραμείνει».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2