Χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα στην Εύβοια

Ο χειμώνας τής ταιριάζει, κι εμείς σκεφτόμαστε τέλειες ιδέες για χειμερινό σαββατοκύριακο στην Εύβοια.

Είναι μια ανάσα από την Αθήνα, είναι πανέμορφη και ο χειμώνας τής ταιριάζει πολύ. Είναι η Εύβοια, και επειδή θέλουμε να την τιμήσουμε φέτος τον χειμώνα, σκεφτήκαμε μερικές σούπερ ιδέες για να περάσετε χαλαρά, χειμερινά τριήμερα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Πού θα πάμε, λοιπόν;

*Οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν υπολογιστεί για το τριήμερο 11-13 Ιανουαρίου.

…Στην Χαλκίδα

70 χιλιόμετρα από την Αθήνα, και η κατάλληλη ευκαιρία για να ξεφύγουμε – έστω για δυο μέρες – σε μία μικρή πόλη που προσφέρεται για τέλειους περιπάτους, από το μεγάλο της λιμάνι μέχρι τον λόφο του αρχαίου φρουρίου. Η Χαλκίδα έχει πολλά αξιοθέατα να δεις, από τα στενάκια της που σε κάνουν να ξεχνάς πόσες ώρες περπατάς, μέχρι την πλατεία της Αγοράς, το Σπίτι με τα Αγάλματα και το αρχαιολογικό μουσείο.

Πού θα φάμε: Αγαπάμε το Μεζεδοπωλείο της Αργυρώς, ένα γλυκύτατο κουτούκι με εκπληκτικούς μεζέδες και ρακόμελο, σε πολύ χαμηλές τιμές. Για πιο ψαγμένες επιλογές, επιλέγουμε το Piato, ένα πολύ ωραίο ρεστοράν που μας ταΐζει ελαφρώς πειραγμένες συνταγές με θαλασσινά, σε καλές τιμές.

Πού θα μείνουμε
: Σε ένα από τα όμορφα δωμάτια της Villa Elisavet με 65€, ή στο Στούντιο Γιασεμιών, με 70€.

…Στην Λίμνη

Η Λίμνη είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό στα βόρεια της Εύβοιας, γραφικό και αμφιθεατρικό, που προσφέρεται για απογευματινές βόλτες. Από εδώ μπορούμε να ξεκινήσουμε για να εξερευνήσουμε το φαράγγι του Δρυμώνα και το απολιθωμένο δάσος της Κερασιάς – στο οποίο βρίσκεται και το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Απολιθωμένων Θηλαστικών.

Πού θα φάμε: Στο όμορφο ταβερνάκι Μελτέμι, για καλοφτιαγμένους μεζέδες – και ψάρι και κρέας – και για τέλεια θαλασσινά και μαγειρευτά, στην Bella Vista.

Πού θα μείνουμε
: Στα πολύ όμορφα δωμάτια του Merso, που έχουν κουζινάκι και προσφέρουν δωρεάν ποδήλατο για να εξερευνήσετε την γύρω περιοχή, με 80€ για δύο βράδια. Εναλλακτικά, στα πολυτελή Διαμερίσματα Αγράμπελη, με 140€ για δύο διανυκτερεύσεις.

…Στην Κύμη

Η Κύμη είναι ένα μικρή και ήσυχη, ό,τι πρέπει για χειμωνιάτικη χαλάρωση μακριά από την βαβούρα της πόλης. Προσφέρεται, δε, για όμορφες βόλτες στα πέτρινα σοκάκια της, ενώ πολύ κοντά με το αυτοκίνητο βρίσκεται και ο Μύλος του Σαντά, που είναι υπέροχος για μια μίνι εξερεύνηση/εξόρμηση στην φύση. Μην χάσετε, επίσης, το σούπερ ενδιαφέρον λαογραφικό μουσείο, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο είδος του.

Πού θα φάμε: Στο χωριό Ενορία, λίγο πριν την Κύμη, θα φάμε καλομαγειρεμένα κρέατα στο Φυγούλι, με θέα στο Αιγαίο, και τιμές… αντιστρόφως ανάλογες του μεγέθους της μερίδας.

Πού θα μείνουμε: Στα όμορφα και οικονομικά δωμάτια του Villa Serafeim με 70€, ή στα κουκλίστικα δωμάτια του Archontiko Kymis Boutique Hotel, με 106€ για δύο διανυκτερεύσεις.

…Στην Στενή

H Στενή είναι ένα μικρό, γραφικό χωριό στους πρόποδες της Δίρφης. Εκεί μπορούμε να χαλαρώσουμε, να φάμε σε ένα από τα ταβερνάκια που πλαισιώνουν τον κεντρικό της δρόμο και να ξεκινήσουμε για περίπατο στα δασικά μονοπάτια, που καταλήγουν στο Ορειβατικό Καταφύγιο, οκτώ χιλιόμετρα έξω από το χωριό.

Πού θα μείνουμε:
Στα δωμάτια του Hotel Steni με μπαλκονάκια τα οποία απολαμβάνουν όμορφη θέα στο βουνό - 120€ για ένα δίκλινο, για δύο βράδια με πρωινό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v