Σούπερ ιδέες για το τριήμερο των Φώτων

Στα Βαρδούσια, στον Παρνασσό, στο Πήλιο και την Πελοπόννησο, βρήκαμε φθηνά δωμάτια και τέλεια χωριουδάκια για το πρώτο τριήμερο της χρονιάς.
Σούπερ ιδέες για το τριήμερο των Φώτων
της Ηρώς Κουνάδη

Μια παλιά ινδιάνικη παροιμία λέει ότι χρονιά που ξεκινά με τριήμερο, πρέπει να την τιμήσεις με εκδρομή για να πάει καλά. Ναι, εντάξει, την εφηύραμε αυτή την παροιμία, αλλά δεν θα ήταν ιεροσυλία να αφήσουμε το πρώτο τριήμερο της νέας χρονιάς να περάσει ανεκμετάλλευτο; Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ιδέες μας για να το αξιοποιήσετε με εκδρομή χωρίς να ξοδέψετε πολλά.

Στο Πήλιο



Για ρομαντζάδα στους υπέροχους ξενώνες του, που στεγάζονται σε αναπαλαιωμένα παραδοσιακά αρχοντικά. Για ατελείωτο χιονοπόλεμο στο χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια. Για σούπερ παραδοσιακές γεύσεις πλάι στο αναμμένο τζάκι, στα ταβερνάκια όλων σχεδόν των χωριών του. Για ειδυλλιακές διαδρομές με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο από χωριό σε χωριό, και από δάσος σε δάσος. Για μυρωδάτο ελληνικό στη χόβολη στα παραδοσιακά καφενεία του.

Διαλέξτε χωριό-βάση για τις εξερευνήσεις σας, εδώ - Τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου

Πού θα μείνουμε; Στο γλυκύτατο Sarafis Guesthouse στον Άγιο Λαυρέντιο (40€ το δίκλινο) ή στο πανέμορφο Αρχοντικό Τέρπου στον Άγιο Βλάση (49€ το δίκλινο με πρωινό).

Στην Ανδρίτσαινα



Ένα χωριουδάκι χάρμα οφθαλμών στην ανεξερεύνητη Ορεινή Ηλεία, αποτελεί ιδανική βάση για ατελείωτο sightseeing σε μέρη όπως ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, η Αρχαία Ολυμπία, το υπέροχο δάσος της Φολόης, οι όχθες του Λάδωνα και τα χωριουδάκια γύρω τους, ακόμα και τα κοσμαγάπητα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας –χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε τις φουσκωμένες τιμές διαμονής τους.

Διαβάστε περισσότερα - Ηλεία: Διαδρομές στην άγνωστη Πελοπόννησο

Πού θα μείνουμε; Στα ευρύχωρα, χρωματιστά δωμάτια του ξενώνα Επικούρειος Απόλλων (60€ το δίκλινο με πρωινό). 

Στον Παρνασσό



Με βάση τους Δελφούς –όπου συγκεντρώνονται τα οικονομικότερα καταλύματα– θα εξερευνήσετε τις πλαγιές του αγαπημένου βουνού των Αθηναίων, θα πιάσετε τραπεζάκι για καφέ ή φαγητό στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα, θα κατηφορίσετε ως το σούπερ ρομαντικό και σούπερ θαλασσινό Γαλαξίδι, θα επισκεφθείτε με τα πιτσιρίκια το ενδιαφέρον όσο και διασκεδαστικό Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας και θα βολτάρετε σε κουκλίστικα χωριουδάκια όπως η Αγόριανη, η Σουβάλα και η Αμφίκλεια.

Διαβάστε περισσότερα - 4 υπέροχα χωριά για φθινοπωρινά Σ/Κ στον Παρνασσό

Πού θα μείνουμε; Στα περιποιημένα και ευρύχωρα δωμάτια του Villa C&C (50€ το δίκλινο) ή του Alexandros Pension (55€ το δίκλινο) και τα δύο στους Δελφούς.

Στην Καστριώτισσα



Υπάρχουν άγνωστα χωριά στη Στερεά Ελλάδα; Κι όμως! Φωλιασμένη ανάμεσα σε έλατα και πλατάνια, σε υψόμετρο 1230 μέτρων, η Καστριώτισσα απέχει περί τα 5 χιλιόμετρα από τον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας, και αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τις ειδυλλιακές διαδρομές στις πλαγιές των Βαρδουσίων, τον Εθνικό Δρυμό της Οίτης και τα κουκλίστικα χωριά της Παύλιανης και του Αθανάσιου Διάκου.

Διαβάστε περισσότερα - 8 «κρυμμένα» χωριά στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας

Πού θα μείνουμε; Στα όμορφα δωμάτια του Αρχοντικού της Ευανθίας, τα μπαλκόνια των οποίων αγναντεύουν το ειδυλλιακό φυσικό τοπίο γύρω τους (55€ το δίκλινο με πρωινό).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v