Υπέροχες παραλίες της Πελοποννήσου κοντά στην Αθήνα

Τέσσερις υπέροχες παραλίες στην Κορινθία και την Αργολίδα, ιδανικές για κυριακάτικες βουτιές μια ωρίτσα από την Αθήνα.
Υπέροχες παραλίες της Πελοποννήσου κοντά στην Αθήνα
Πόσο κοντά είναι το κοντά; Γιατί, ας πούμε, με τον καινούριο (πότε είπαμε ότι θα σταματήσουμε να τον λέμε καινούριο;) δρόμο της Καλαμάτας, τα μεσσηνιακά παράλια απέχουν πια δύο ώρες και κάτι από την πόρτα του σπιτιού μας. Δύσκολα, όμως, θα πάρει κανείς την απόφαση να ξεκινήσει για μονοήμερη στην Καρδαμύλη –και δύσκολα θα μείνει πιστός στο σχέδιο περί μονοήμερης, άπαξ και βρεθεί εκεί.

Με το κριτήριο, λοιπόν, της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης εγγύτητας (μιάμιση ώρα από την πόρτα μας, το πολύ) συγκεντρώσαμε παρακάτω τέσσερις ωραιότατες πελοποννησιακές παραλίες, για μια κυριακάτικη βουτιά –άντε, και μια απογευματινή βόλτα πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Καραθώνα

Η παραλία-σταρ του Ναυπλίου βρίσκεται αυτή την εποχή –με τα πλήθη του Αυγούστου να έχουν αποχωρήσει– στα καλύτερά της. Τρία ολόκληρα χιλιόμετρα πανέμορφης αμμουδιάς κάτω από τον βράχο του Παλαμηδίου, σε μιάμιση ώρα οδηγικής απόστασης από την Αθήνα. Και έξτρα μπόνους, οι απογευματινές βόλτες στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου, στις οποίες ποτέ δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Περισσότερα για το Ναύπλιο έχουμε εδώ.

Βραχάτι

Είναι η αγαπημένη επιλογή των οικογενειών με πιτσιρίκια, κυρίως –αλλά όχι μόνο– για τα ρηχά καθαρά νερά του Κορινθιακού από τον οποίο βρέχεται. Συνυπολογίστε την μηδαμινή απόσταση από την Αθήνα, και την οργάνωση που εγγυάται πως δεν πρόκειται να πεινάσετε/ διψάσετε/ βαρεθείτε στην παραλία, κι έχετε όλους τους λόγους για μια οικογενειακή μονοήμερη εξόρμηση. Σε κοντινή απόσταση για τις απογευματινές βόλτες πριν πάρετε το δρόμο της επιστροφής προτείνουμε το Ξυλόκαστρο και την παραλιακή του περαντζάδα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Πόρτο Χέλι

Το νεοαφιχθέν Nikki Beach Resort and Spa φύσηξε κοσμοπολίτικο αέρα στο πάλαι ποτέ οικογενειακό resort των 80s, στήνοντας –μεταξύ άλλων– ένα σούπερ κεφάτο, νεανικό και funky beach bar στην αμμουδερή παραλία. Αν οι μουσικές και τα κοκτέιλ ντάλα μεσημέρι δεν είναι του γούστου σας, ο Άγιος Αιμιλιανός, λίγο πιο κάτω (και ακριβώς απέναντι από τις Σπέτσες) προσφέρεται για prive βουτιές στις λιλιπούτειες αμμουδιές του. Περισσότερα για το Πόρτο Χέλι και τις παραλίες γύρω του έχουμε εδώ.

Ηραίο

Ίσως η ωραιότερη «κοντινή» παραλία της Πελοποννήσου, το Ηραίο δεν είναι απλώς μια υπέροχη παραλία με κρυστάλλινα, πρασινογάλαζα νερά. Είναι, επίσης, ένας φαντασμαγορικός αρχαίος ναός της Ήρας που σχεδόν ακουμπά στη θάλασσα. Και είναι και μια λίμνη που δεν είναι ακριβώς λίμνη, αλλά λιμνοθάλασσα, στα ζεστά νερά της οποίας μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε –έχει και παραλιούλα, για να διευκολύνει ακόμα περισσότερο την πρόσβασή σας. Και όλα αυτά απέχουν μόλις μια ώρα δρόμο, 18 χιλιόμετρα έξω από το Λουτράκι. Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα της Καθημερινής στην περιοχή εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v